In deze blog vertel ik je graag wat het Centrum voor Intuïtief Eten is en waarom ik dit heb opgericht.

Waarom een Centrum voor Intuïtief Eten?

De afgelopen 17 jaar heb ik tijdens mijn werk als diëtist & voedingswetenschapper gemerkt dat eten vaak een bron van schaamte en schuld is terwijl het zo’n mooie bron van plezier en verbinding met andere mensen kan zijn! Mensen die hoog scoren op Intuïtief Eten, hebben meer waardering voor hun lichaam, ze genieten meer van eten, en hebben minder verstoord eetgedrag.

Gezondheid is zoveel meer dan het getal op de weegschaal

Ik ken Intuïtief Eten al jaren, maar in NL is het (nog) geen mainstream manier om mensen te helpen. Daar wil ik heel erg graag verandering in aanbrengen! In de gehele gezondheidszorg is het vrij gangbaar om gezondheid te koppelen aan gewicht en BMI. Terwijl gezondheid zoveel meer is… Denk aan beweging, voeding, slaap, omgaan met stress, sociale interactie, werk-privé balans, zelfzorg, zingeving. Daarom ben ik me gaan specialiseren in de anti-dieetbenadering Intuïtief Eten!

Boeken, coaching & podcast

Om hier verder invulling aan te geven hebben we de boeken van de founders van Intuïtief Eten (Evelyn Tribole en Elyse Resch) in het Nederlands vertaald. Daarnaast bieden we o.a. 1-op-1 coaching aan en hosten we een Intuïtief Eten podcast.

Professionals

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mannen en vrouwen te helpen om weer een fijne relatie te ontwikkelen met eten en daar hoort andere professionals in de zorg inspireren en opleiden ook bij. Daarom bieden we voor professionals verschillende masterclasses aan en de en Intuïtief Eten werkbladen aan.

Ik hoop je te inspireren om voor altijd te stoppen met diëten en obsessief bezig zijn met je lichaam en eten. Je zal tijd en ruimte voor meer betekenisvolle dingen terugkrijgen. Dat is echt geweldig! Het is tijd om weer te gaan genieten van eten en je leven!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten