~Je verzadiging leren te respecteren~ 

voldoening en verzadiging

Doorbreek de gewoonte van de automatische piloot

Als het je gewoonte is om je bord leeg te eten, loert het gevaar van de automatische piloot: je eet tot het op is, tot er niets meer over is. Om dit eetpatroon te doorbreken kan het helpen om je erg bewust te zijn van je eetpatroon en van je eetgedrag. 

Proef je eigen maaltijd echt nog?

Hoewel je je er ongetwijfeld van bewust bent dat je aan het eten bent, gaan we toch op een gegeven moment vaak over op de automatische piloot. Soms heb je het eten dan niet eens goed geproefd. 

Voorbeeldjes

  • Ik had niet door hoeveel snoep ik at tijdens de film, tot het ineens op was.
  •  Ik had überhaupt nooit overwogen om in een restaurant een gerecht te delen, totdat mijn baas vroeg of ik in haar favoriete restaurant een voorgerecht wilde delen. Met tegenzin ging ik akkoord. Tot mijn verbazing was ik heel tevreden met een half voorgerecht. Als ik het volledige gerecht had besteld, zou ik alles uit gewoonte hebben opgegeten. 
  • Wanneer ik een verpakking openmaak, moet het allemaal op. Het is ondenkbaar dat ik zelfs maar een paar kruimels overlaat. Ik weet dat ik het eten meestal niet eens echt proef. 

Aan de slag?

Wil jij meer voldoening halen uit je maaltijden en aan de slag met het voelen van je verzadiging? Het ​Intuïtief Eten tekstboek​ kan je daarbij helpen. Je kan ook beginnen met het luisteren naar deze ​podcast aflevering ​over verzadiging!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten