Het traject naar Intuïtief Eten is als het maken van een lange wandeltocht. Misschien ben je al begonnen aan de wandeltocht, wil je beginnen of twijfel je nog.

Intuïtief Eten

Hoe lang is de wandeltocht? 

Tijdens de wandeltocht zul je onderweg vele fasen doorlopen. De hoeveelheid tijd die je voor een bepaalde fase nodig hebt, is variabel en verschilt. Het succesvol bewandelen van nieuwe paden hangt bijvoorbeeld af van hoe fit je bent, hoe je omgaat met angst voor nieuwe paden en hoeveel tijd je hebt om te wandelen. Zo hangt ook je traject naar Intuïtief Eten af van hoelang je diëten hebt gevolgd, hoe sterk je ‘dieetdenken’ is verankerd en in hoeverre je bereid bent op jezelf te vertrouwen. Soms ga je heen en weer tussen de fasen. Accepteren dat dit een normaal onderdeel van je proces is, zal je helpen door te zetten zonder het gevoel te hebben dat je terugvalt of stilstaat.

Jouw eigen leerweg

Stel je eens het volgende scenario voor: je volgt een wandelpad en komt bij een splitsing. Ga je naar rechts of naar links? Je denkt even na en besluit naar links te gaan. Tijdens het wandelen zie een prachtige vlinder op een roze bloem en daarna een bijzondere 

vogel. Een paar stappen voorbij deze wonderen ligt een groot rotsblok. Het is duidelijk: je hebt het verkeerde pad gekozen. Je draait je om, gaat terug naar de splitsing en neemt het andere pad. Was deze omweg tijdverspilling? Nee. Op het pad naar Intuïtief Eten zul je ook veel afslagen nemen en experimenteren met nieuwe gedachten en gedrag. Het nemen van het ‘verkeerde’ pad tijdens je wandeling kan leerzaam zijn. Wandelaars zullen het zichzelf niet kwalijk nemen dat ze niet zeker weten welk pad ze moeten nemen; in plaats daarvan zijn ze dankbaar voor de ontdekkingen die het doodlopende pad te bieden had. Wees lief voor jezelf en waardeer de lessen tijdens het proces naar een Intuïtieve Eter!

Hulp bij het bewandelen van jouw pad

Het Intuïtief Eten werkboek, Intuïtief Eten tekstboek of Intuïtief Eten voor elke dag gaan je helpen met het bewandelen van jouw pad. Als je meer hulp nodig hebt kun je ook kiezen voor het coachingstraject. Met alle vier kom je een stap dichter bij het worden van een Intuïtieve Eter.

 

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten