Daar ga ik je vandaag bij helpen!

Intuïtief Eten

Honger

Over het algemeen vind ik dat honger een goede plek is om te beginnen. Als je niet weet hoe je kunt herkennen of je honger hebt of vol zit, wordt het moeilijk om de andere principes aan te pakken, zoals het afschaffen van strikte voedselregels. Veel mensen zijn goed in extremen: “Ik val bijna flauw van de honger”, maar ze missen de mildere signalen van honger. Als gevolg daarvan krijgen ze extreme honger, wat kan leiden tot overeten.

Hoe kun je beginnen?

Begin door de tijd te nemen om naar je lichaam te luisteren en naar wat je nodig hebt. Kies in het begin één maaltijd per dag om echt op te letten – terwijl je aan het eten bent, proef je het eten echt en merk je op wat er in je lichaam omgaat. Dit kan lastig zijn om te doen. Eten zonder enige afleiding kan een goede eerste stap zijn, zeker als je gewend bent om normaal gesproken tijdens het eten je e-mail te checken, tv te kijken of door je Insta feed te scrollen.

Stel jezelf vragen 

Vraag jezelf af hoe het eten smaakt. Voldoet het aan je verwachting? Wat is je hongerniveau? Hoe verzadigd ben je? Ben je voldaan? Het Honger- en verzadigingsdagboek zijn goede tools om mee te oefenen. Die vind je (naast bergen andere oefeningen) bijvoorbeeld in het Intuïtief Eten werkboek. Over honger herkennen en erop reageren namen we ook een podcast op. Luister ‘m hier! Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten