Het sluiten van vriendschap met eten kan een uitdaging zijn. Angst en weerstand spelen vaak een grote rol bij het eten van wat we echt willen. Hoe zit dat bij jou? Durf jij je ‘verboden’ voedsel te eten?

Intuïtief Eten

Zelfvertrouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen is vaak een struikelblok bij het aangaan van vriendschap met eten. Mensen geloven dat het voor anderen werkt, maar ze twijfelen aan zichzelf en zijn bang dat het voor hen niet zal werken. Maar het proces van onvoorwaardelijke toestemming is juist een stap om het vertrouwen in jezelf op het gebied van eten weer op te bouwen.

Van Draadjes tot Touwen

In het begin voelt elke positieve eetervaring als een dun draadje. Ze lijken misschien niet veel voor te stellen, maar uiteindelijk vormen de draden samen een stevige streng. Deze strengen verbinden zich tot sterke touwen en uiteindelijk worden deze touwen de brug naar een stevig fundament van vertrouwen in eten en in jezelf!

Het Cruciale Belang van Toestaan

Het toestaan van eten is de essentiële stap om je relatie met eten te veranderen. Natuurlijk zijn er verschillende obstakels die je kunt tegenkomen bij het aangaan van vriendschap met eten. In het tekstboek van Intuïtief Eten worden deze obstakels besproken en word je geholpen bij het aangaan van deze vriendschap.

Het Resultaat 

Vriendschap sluiten met eten geeft je de vrijheid om te luisteren naar je innerlijke eetsignalen, die vaak onderdrukt worden door negatieve gedachten en schuldgevoelens  over eten! Geloof me, als je beseft dat eten er altijd zal zijn en je het ook mag eten, verliest het zijn overweldigende kracht! Wil je meer weten over vriendschap sluiten met eten? Luister dan eens naar deze podcast.

Het is tijd om vriendschap te sluiten met eten en het vertrouwen in jezelf weer op te bouwen. Je verdient het!Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten