“Als ik vriendschap sluit met eten zal ik nooit meer gezond eten”

Intuïtief Eten

Vriendschap sluiten met eten

Misschien gaan dit soort gedachten door je hoofd, omdat je bezig bent met het sluiten van vriendschap met eten. Veel mensen die beginnen met het sluiten van vriendschap hebben dit soort gedachten. Maar keer op keer zien we juist dat wanneer mensen vriendschap sluiten met eten en de vrije keuze krijgen om alle soorten voedsel te eten, ontstaat er een balansMensen kiezen voornamelijk voedzame producten, met slechts een kleine hoeveelheid playfood.

Voedingswaarde gaan we voor nu passeren

Als voedingsdeskundige vind ik voedingswaarde belangrijk, maar op dit punt in het proces van Intuïtief Eten is het niet het belangrijkste. Als voedingswaarde nu de allerhoogste prioriteit zouden hebben, zou het alleen maar je restrictieve gedachten in stand houden. Daarom komt voedingswaarde pas aan bod in het laatste hoofdstuk van het Intuïtief Eten tekstboek en werkboek.  Naarmate je verder vordert in het proces en alle voedingsmiddelen volledig zijn toegestaan, zullen je intuïtieve signalen je goed adviseren.

Drie keer per dag roomijs

Zelfs als je overweegt om drie keer per dag een bak roomijs te eten, hoelang denk je dat het dan gaat duren voordat je naar iets totaal anders verlangt zoals soep of een salade? 

Laat je helpen

Het Intuïtief Eten tekstboek gaat je helpen om vriendschap te sluiten met Eten. Wil je graag wat extra hulp? Laat je dan helpen door onze gekwalificeerde diëtisten met een coachingstrajectTwijfel je het coachingstraject iets voor jou is en ben je benieuwd wat je zou kunnen verwachten? Luister dan naar deze podcast met Intuïtief Eten coach Diede.​​

Laat voedingswaarde los en begin met het sluiten van vriendschap met eten. Je gaat weer genieten van eten en je leven!Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten