Voldoening en verzadiging worden beïnvloed door afleiding.

afgeleid eten Intuïtief Eten

Multitasking en haast

We leven in een tijdperk met veel multitasking en haast. En zelfs als er geen haast is, eten veel mensen vaak wanneer ze zijn afgeleid. Terwijl we eten, nemen we vaak de tijd om onze e-mail te checken, door socialmediafeeds te scrollen, te whatsappen en op het internet te surfen. 

Eetervaring

De ironie van afgeleid eten is dat je de eetervaring misloopt, wat vaak betekent dat eten moet worden herhaald. Je voelt namelijk niet goed aan of je verzadigd bent en haalt weinig voldoening uit de maaltijd. 

Voorbeeldje

Dit is vergelijkbaar met een telefoongesprek voeren met een vriend terwijl je e-mails leest. Je weet op de juiste momenten in het gesprek te reageren, maar je krijgt niet alles tot in detail mee. En meestal merkt de persoon aan de andere kant van de lijn wel dat je er niet honderd procent bij bent. In het geval van afgeleid eten is het je lichaam die het weet.

Meer voldoening?

Wil jij meer voldoening halen uit je maaltijden en aan de slag met het voelen van je verzadiging? Dan is het ​Intuïtief Eten tekstboek​ iets voor jou. Wil je graag wat meer hulp? Kijk dan eens naar de ​Intuïtief Eten 1-op-1 coaching​. Daarnaast kun je ook luisteren naar deze podcast aflevering over ​voldoening​

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten