Ben jij bekend met de voedingswaarde-informant en herken jij hem?  

Intuïtief Eten

Het stemmetje van de Voedingswaarde-informant

De Voedingswaarde-informant, dat kleine stemmetje in je hoofd dat je voortdurend advies geeft over wat je moet eten en hoe je moet diëten.  De stem van de Voedingswaarde-informant kan je vertellen dat je zorgvuldig macro’s moet tellen of alleen koolhydraatarm voedsel mag eten, vaak uit gezondheidsoogpunt. Hoewel dit misschien onschadelijk of zelfs gezond lijkt, is het schone schijn. De Voedingswaarde-informant zegt dingen als: “Wees voorzichtig met die macro’s, elke afwijking is een no-go!” en “Geen eten met toegevoegde zoetstoffen voor jou!” 

Onbewust vasthouden aan diëten

Het is niet verrassend dat mensen zeggen: “Ik ben gestopt met diëten, ik geloof echt dat ik kan eten wat ik wil – en wat ik wil, is altijd gezond eten.” Het is dus mogelijk om bewust het diëten op te geven, maar in plaats daarvan onbewust door te gaan met het volgen van een dieet, om op een ‘politiek correcte manier’ af te vallen (het is een subtiele dieetcultuur, die zich termen als ‘gezond’, ‘levensstijl’ en ‘welzijn’ heeft toegeëigend).

Ga genieten van eten en leven

Wil jij afscheid nemen van de voedingswaarde-informant die er toch voor zorgt dat jij stiekem een dieet volgt?  Dat kan met de Intuïtief Eten 1-op-1 coaching. Tijdens de coaching ga je samen met Intuïtief Eten coach Diede in op je huidige relatie met voeding en leer je op een neutrale manier naar voeding kijken.

Het is tijd om de voedingswaarde-informant weg te sturen en weer te gaan genieten van eten en je leven!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten