Intuïtieve Eters vertrouwen en volgen hun interne signalen.

Innerlijke signalen

Externe hulpmiddelen

Als je een dieet volgt, vertrouw je op externe hulpmiddelen om je eetgedrag te reguleren: een vast voedingsschema, eten op een vast tijdstip, of bepaalde (afgemeten) hoeveelheden, of je nu honger hebt of niet. Als je een dieet volgt, meet je ook je voortgang af aan externe zaken. De hoofdrolspeler is de weegschaal, door te checken hoeveel kilo je al kwijt bent. 

Vaak beïnvloedt het getal op de weegschaal je. Het bezorgt je een goed of slecht gevoel. Terwijl het getal op de weegschaal door allerlei factoren wordt beïnvloed, zoals het vasthouden of verliezen van vocht. 

Weg met die weegschaal

Het wegen op de weegschaal zorgt er alleen maar voor dat je je op gewicht blijft richten. Het helpt je niet bij het weer in contact komen met je innerlijke signalen. Wegen kan je frustreren en je voortgang belemmeren. De oplossing is: Doe de weegschaal weg. Het zal je helpen in de richting naar een intuïtieve eter! 

Heb je hem wel al weggedaan? Dan heb je al een hele mooie stap richting een Intuïtief Eten gezet! 

Interne aanwijzingen

De hulpmiddelen van een Intuïtieve Eter zijn interne aanwijzingen. Interne aanwijzingen herkennen en begrijpen leer je met het Intuïtief Eten werkboek en Intuïtief Eten tekstboek of met Intuïtief Eten voor elke dag: 365 hapklare brokjes voor als je liever kleine stukjes leest! Als je meer hulp nodig hebt kun je ook kiezen voor het coachingstraject. Vind je het coachingstraject een te grote stap voor op dit moment? Dan kan je ook kiezen voor de introductieconsulten. Met alle vijf kom je dichter bij het worden van een Intuïtieve eter.

Hoe meer je leest en oefent, hoe dichter bij je komt bij een leven zonder diëten en vol eten met plezier, zelfrespect en vertrouwen.Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten