Wat kun je verwachten van het proces van Intuïtief Eten? Vaak hebben mensen de verwachting dat ze intuïtief zullen eten zodra ze stoppen met diëten. Maar zo snel gaat het niet….

Proces

Intuïtief Eten is en proces met ups & downs. Net zoals het leren van een taal. Als je een zin in het Spaans kunt zeggen spreek je niet meteen vloeiend Spaans. Hetzelfde geldt voor intuïtief Eten: het is een vaardigheid die je in de loop van de tijd eigen zult maken.

Gloeilamp moment

In een Engels IE-boek (van Laura Thomas) las ik een mooie analogie. Veel mensen verwachten een soort gloeilamp momentje. Een moment dat ineens alles super helder en duidelijk is. Maar het proces van Intuïtief Eten is meer zoals een lichtsnoer met allemaal kleine lampjes die langzaam een voor een aangaan. En als je kijkt naar alle lichtjes die nog aan moeten gaan is het makkelijk om de lichtjes die al aangegaan zijn uit het oog te verliezen.

Dat geeft het belang weer van reflecteren op je ervaringen, en het opmerken van alle kleine en grote veranderingen.

Tijd en ruimte

Wees realistisch over het proces en hoe lang het kan duren. Geef jezelf tijd en ruimte om IE volledig te integreren in je leven. Misschien denk jij: waarom werkt het niet bij mij? Maar kijk ook eens terug naar de lampjes die al aangegaan zijn voor jou! En denk er eens over na. Hoe veel tijd van je leven heb je besteed aan diëten? 10, 20 misschien wel 30 jaar? En hoe lang ben je al met IE aan het oefenen? Misschien een aantal weken of maanden. Wellicht een aantal jaar. Vaak vrij kort in vergelijking met de periode van diëten.

Wil jij graag een klein extra hulpmiddel in je weg naar een Intuïtieve Eter? Dan is het pocketformaat boek Intuïtief Eten voor elke dag perfect voor jou. Dit boek bevat dagelijkse oefeningen, inspiraties en is je bondgenoot en troost in een wereld die is doordrenkt van de dieetcultuur. Het begeleidt je, verheldert en moedigt je aan op je weg naar Intuïtief Eten.

Vertraag en laat het bezinken! Geef jezelf toestemming om een beginner te zijn :-) Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten