Geen enkel menselijk lichaam heeft dezelfde behoeften. We hebben allemaal verschillende genen, activiteitenniveaus, levenservaringen en aandoeningen. 

Maaltijden vergelijken Intuïtief Eten

What i eat in a day

Toch komt het heel vaak voor dat mensen hun eetgewoonten vergelijken met die van anderen, zelfs met volslagen vreemden. Denk bijvoorbeeld aan de ‘what i eat in a day’ filmpjes op Instagram. Door wat je eet te vegelijken wordt je verbinding met jezelf zwakker en verlies je vertrouwen in jezelf.

Je vergelijkt je plas toch ook niet 

Het is net alsof je de hoeveelheid die je plast vergelijkt met die van een ander. Dat klinkt toch belachelijk? Maar om een of andere reden is het normaal om dat te doen als het om eten gaat.

Herstel de verbinding met jezelf

Als je in de vergelijkingsvalstrik getrapt bent, richt je aandacht dan weer op je lichaam en vraag jezelf vriendelijk: wat heb ik nodig, wat klinkt goed en waar haal ik voldoening uit? Hoe vaker je jezelf die vragen stelt (en ze beantwoordt), hoe beter je verbinding met jezelf wordt en hoe meer vertrouwen je zult krijgen in jezelf.

Meer oefeningen? 

Wil je meer oefeningen om aan de slag te gaan met je honger- en verzadigingsgevoel? Dan is het ​Intuïtief Eten werkboek​ iets voor jou. Het werkboek bevat oefeningen om de 10 basisprincipes van Intuïtief Eten in je dagelijks leven te integreren. Daarnaast kun je ook luisteren naar deze podcast afleveringen over ​honger​ en ​verzadiging​.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten