Voor voedingsprofessionals die de anti-dieet benadering Intuïtief Eten in hun praktijk willen implementeren

Heb je geleerd wat Intuïtief Eten concreet inhoudt tijdens Intuïtief Eten Fundamentals? Wil je in een kleine setting de ins en outs leren van hoe je Intuïtief Eten echt goed toepast in je eigen praktijk? En wil je al je vragen omtrent Intuïtief Eten kunnen stellen aan trainers die al langere tijd aan het pionieren zijn binnen het gewichtsneutrale paradigma? Dan is deze verdieping iets voor jou. De eerste editie van Intuïtief Eten Verdieping is reeds afgerond. Deze live cursusdag vond plaats in Het Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Interesse in een volgende editie? Donderdag 13 juni 2024 organiseren we een nieuwe editie van de Verdiepingsdag.

GEACCREDITEERD! ADAP heeft 6 punten toegekend!

Ik claim mijn plek op donderdag 13 juni 2024!

De Intuïtief Eten Verdieping is een 1-daagse cursus, op locatie

We gaan het met jou hebben over pionieren binnen een nieuw paradigma, zoomen in op ‘evidence based werken’ en gaan uitgebreid in op de toepassing binnen jouw praktijk.

Pionieren in een nieuw paradigma

Intuïtief Eten is niet zomaar een methode om te gebruiken naast andere methoden, als ACT of motiverende gespreksvoering. Met Intuïtief Eten begeleid je cliënten vanuit een gewichtscentrale naar een gewichtsneutrale blik op eten en zichzelf. Dit is voor cliënten en (de meeste) mede-professionals een onbekend gebied: welke uitdagingen brengt dit met zich mee? We bespreken het tijdens deze verdieping.

Intuïtief Eten en evidence based werken

We bespreken in hoeverre Intuïtief Eten momenteel evidence based genoemd kan worden en wat dit betekent voor onze werkwijze en praktijkvoering.

Intuïtief Eten: verder bouwen op fundering

Met Fundamentals (of andere Intuïtief Eten-opleiding) is er een basis gelegd, we bespreken nu hoe deze basis wordt ervaren door de deelnemers en welke vragen hieromtrent zijn. De docenten behandelen vanuit hun expertise de gestelde vragen en vertalen deze concreet naar de praktijk.

Oefenen met casuïstiek

De middag is gereserveerd voor oefenen. Er wordt casuïstiek ingebracht door de trainers maar er is uiteraard ook ruimte voor eigen casussen.

Het team

Diana van Dijken

Drs. Diana van Dijken, psycholoog en Acceptatie en Commitment Therapeut

Diana begeleidt sinds 2015 vrouwen in het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en zichzelf en heeft daardoor mogen ervaren wat een innerlijke rust het geeft wanneer vrouwen niet meer de focus leggen op afvallen, maar op zelfacceptatie en zelfzorg. De basisprincipes van Intuïtief Eten gebruikt ze daarbij als leidraad. 6 Jaar geleden is ze begonnen met het opleiden van psychologie studenten in de psychologie van eetgedrag en sinds circa 2 jaar leidt ze daar ook voedingsprofessionals in op. Intuïtief Eten speelt ook daarin een belangrijke rol. Diana neemt jou als professional graag mee in hoe je Intuïtief Eten toepast in jouw praktijk, hoe je je eigen dieetbril kunt herkennen en afzetten indien deze nog een rol speelt en hoe jij gewichtsinclusief kunt gaan werken.

Webinar IE Fundamentals Professionals

Dr. Femke Buwalda, psycholoog & diëtist

Femke heeft jarenlang als wetenschapper en behandelaar op psychologisch gebied gewerkt, maar had altijd een fascinatie voor hoe psychologie een rol speelt bij eten en gewicht. Toen ze zich daar uiteindelijk in ging verdiepen en de studie Voeding & Diëtetiek ging volgen raakte ze al snel gedesillusioneerd door het feit dat er zo weinig oog was voor het feit dat diëten (om mee af te vallen) op de langere termijn niet werken, maar professionals zich toch blijven focussen op het gewicht van hun cliënten. Ze besloot zich als anti-dieet-diëtist te gaan profileren, alle wetenschappelijke informatie die beschikbaar is over Intuïtief eten, Health at Every Size etc. te lezen, en in haar praktijk mensen te helpen om uit dieetcultuur (die overal om ons heen is) te stappen. Hierbij gebruikt ze uitsluitend evidence-based methoden, ze is een wetenschapper in hart en nieren.

Webinar IE Fundamentals Professionals_Marijke

Ir. Marijke Berkenpas, diëtist & voedingswetenschapper

Marijke heeft 12 jaar als klinisch diëtist in een academisch ziekenhuis gewerkt en behandelde daar patiënten met zeer uiteenlopende (voornamelijk) chronische ziekten zoals coeliakie, ziekte van Crohn, levercirrose, diabetes en nierfalen waarbij specialisten ook regelmatig verwijzingen schreven om ‘patiënten te helpen bij het afvallen’. Door de jaren heen kwam ze tot de conclusie dat – wat de cliënt ook probeerde – het succespercentage van diëten erg laag bleef. Een aantal jaren geleden ontdekte ze via Amerikaanse websites en literatuur de anti-dieet benadering Intuïtief Eten en sindsdien is ze ‘hooked’. Wat een verademing! Het is haar missie om cliënten en professionals te helpen uit de dieetcultuur te stappen en Intuïtief Eten in Nederland op de kaart te zetten.

Hoe werkt het?

Dit ga je leren tijdens de Intuïtief Eten Verdieping cursus

Hoe te pionieren binnen een nieuw paradigma

In hoeverre Intuïtief Eten evidence based genoemd kan worden

Hoe je het gebruik van Intuïtief Eten kunt uitbreiden in je praktijk

Hoe Intuïtief Eten echt goed toe te passen is, ook bij valkuilen en uitdagingen

Reviews Intuïtief Eten Fundamentals

Diana van Dijken en Femke Buwalda bulken van expertise die ze graag met jou delen, telkens aan wetenschap en praktijkervaring getoetst. Overigens zijn ze niet vergeten hoe het voelt om als professional van start te gaan met IE. Dankjewel, toppers!

– Elke van den Brande –

Superleuke webinarserie, waarbij we konden kijken in de keuken van Diana en Femke; zij werken beiden veel met de begeleiding van mensen met IE en dat was heel interessant. We hebben veel praktische informatie ontvangen over hoe we mensen in de praktijk kunnen gaan begeleiden om de intuïtieve eter in zichzelf te ontdekken en er werd goed op vragen in gegaan. Het heeft me geïnspireerd en nog enthousiaster gemaakt over dit onderwerp!

– Anoniem –

Hele interessante masterclass van Femke en Diana, ik heb weer een hoop bijgeleerd. Als diëtist die mensen begeleidt met afvallen is dit best een grote omslag voor mij. Ik wil me hier zeker verder in verdiepen. Focussen op een gezonde relatie met eten en gezonde gewoonten, vanuit liefde voor jezelf, dat gun je iedereen.

– Loes Janson –

Deze masterclass heeft mij geïnspireerd om een gewichtsneutrale aanpak ter sprake te brengen bij sommige van mijn cliënten. Ik voel mij nu sterk genoeg om deze cliënt te vragen om de dieetbril af te zetten.

– Anoniem –

Meer weten?

Wil je graag in contact komen met ons voor een vraag of gewoon een compliment geven stuur dan even een mail via: info@centrumvoorintuitiefeten.nl.

Veelgestelde vragen

Het is een 1-daagse cursus. Zet jezelf op de wachtlijst voor nieuwe data.

Ja. Betalen in 3 termijnen bieden we aan.

Jazeker! Volop ruimte voor interactie. De maximale groepsgrootte is 18 personen.

Iedere professional die cliënten begeleidt op het gebied van voeding. Denk aan diëtisten, leefstijlcoaches of gewichtsconsulenten. Om te kunnen deelnemen aan deze Verdieping cursus is enige kennis van Intuïtief Eten noodzakelijk. Deelname aan een Fundamentals programma of de Intuïtief Eten cursus van Evelyn Tribole is hiervan een voorbeeld. Mocht je dit niet hebben gevolgd en je denkt toch voldoende basiskennis te hebben om deel te nemen stuur dan vóór aankoop een mail aan ons. Dan zullen we je aanvraag in behandeling nemen met het team. Om de dag zo doeltreffend en functioneel mogelijk te maken hebben we hiervoor gekozen, zodat iedere deelnemer maximaal nut heeft van deze cursus.

Laat het ons weten welke ideeën je hebt en we gaan het intern bepreken met het team.

GEACCREDITEERD! ADAP heeft 6 punten toegekend!

Niet perse, maar basis kennis over Intuïtief Eten voor professionals is wel een vereiste om te kunnen deelnemen aan deze cursus. Deelname aan een Fundamentals programma of de Intuïtief Eten cursus van Evelyn Tribole is hiervan een voorbeeld. Mocht je dit niet hebben gevolgd en je denkt toch voldoende basis kennis te hebben om deel te nemen stuur dan vóór aankoop een mail aan ons. Dan zullen we je aanvraag in behandeling nemen met het team. Om de dag zo doeltreffend en functioneel mogelijk te maken hebben we hiervoor gekozen zodat iedere deelnemer maximaal nut heeft van deze cursus.

Inloop 830-900 en we ronden af tussen 1630-1700.