Vandaag gaan we een sociale media detox doen, want social media kan veel invloed hebben op je zelfbeeld. 

Sociale media

Jouw feed

Scroll eens door je eigen Instagram of Facebook feed. Wat zie je? Zijn het perfecte foto’s van eten, dieetproducten, dunne (gefotoshopte) lichamen en selfies met een filter? Wat doen deze foto’s met je? Vaak triggeren dit soort foto’s de dieetmentaliteit en zorgen ze ervoor dat je jouw lichaam met dat van anderen vergelijkt. Een van de beste dingen die je voor je eigen welzijn kunt doen, is alle accounts ontvolgen die je een schuldgevoel of schaamte over eten of je lichaam aanpraten.

Volg andere accounts

Volg in plaats daarvan accounts die je goed over jezelf laten voelen, die voedselvrijheid en vriendschap met het lichaam uitdragen. Die positieve berichten over voeding en gezondheid delen. 

Tips

Hierbij wat tips van Instagram accounts die je kunt volgen:

@intuitiefeten.nu @diedetiste @voedingspsycholoog @inzichtineten @dietistkristen @dietiste.eatsmart @tatjanaalmuli @dikkevingerorg @bigvegansister @klijnsmitjenny 

Dieetbril afzetten

Het detoxen van je sociale media gaat je helpen om de dieetbril af te zetten. Wil je verder met het afzetten van de dieetbril? Luister dan een naar deze podcast, waarin ik je vertel over de dieetcultuur, dieetbril en wat je kunt doen om daar afstand van te nemen.

Wil verdere stappen maken met het afzetten van de dieetbril? Kijk dan eens naar de Intuïtief Eten boeken of naar onze coachingstrajecten.Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten