Misschien ben je al begonnen met Intuïtief Eten, ben je al best goed op weg of twijfel je nog. Waar je ook staat. Vandaag ga ik het met je hebben over het principe: respecteer je honger. 

Honger

Weer normaal eten

De eerste stap naar weer normaal eten, zonder diëten en zorgen over eten, is het respecteren van je biologische honger. Je lichaam moet weten dat het voortdurend eten tot zijn beschikking heeft – dat de diëten en een tekort of gemis aan voedsel echt verleden tijd zijn. Anders blijft je biologie altijd paraat staan om een (zelfopgelegd) tekort aan eten op te lossen.

Reset 

Je lichaam moet biologisch opnieuw worden afgesteld. Door dieet na dieet te volgen heb je je lichaam geleerd dat hongersnood vaak voorkomt; je lichaam blijft dus op zijn hoede. Bedenk dat hongersnood en tekort aan eten van alle tijden zijn. Ons lichaam is nog steeds biologisch uitgerust om hongersnood te overleven door onze energiebehoefte te verlagen, de biologisch-chemische stofjes die onze eetlust opwekken te verhogen, enzovoort. Het is veel makkelijker om te stoppen met eten als je echt weet dat je later weer kunt eten!

Aan de slag

In het Intuïtief Eten tekstboek leer je jezelf onvoorwaardelijke toestemming geven om te eten en je biologische hongersignalen te respecteren. Dit vormt een basis voor het opnieuw opbouwen van vertrouwen in jezelf en in eten. In het Intuïtief Eten werkboek ga je aan de slag met oefeningen om je honger te respecteren.

Nog een tip! Luister eens naar deze podcast waarin gecertificeerd Intuïtief Eten diëtiste Diede je meer vertelt over het Intuïtief Eten principe: respecteer je honger.

Het is tijd om jezelf onvoorwaardelijke toestemming te geven om te eten en je biologische hongersignalen te respecteren!Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten