Ben jij klaar voor echte vrijheid op het gebied van eten?

Het 1-1 coaching programma van 4 maanden is er voor jou als je klaar bent met het keer op keer volgen van een dieet of voedingsplan, je wilt kunnen genieten van etenzonder schuldgevoel, je weer comfortabel wilt voelen in je eigen lichaam en je zelfvertrouwen rondom eten wilt hervinden.

Tijdens de online coaching sessies ga je in op je huidige relatie met voeding, leer je meer over de 10 principes van intuïtief eten en hoe jij ze kan toepassen in je dagelijks leven.

Op 14 december geven Diede Huver en Marijke Berkenpas een infowebinar over dieetcultuur, Intuïtief Eten en het 1-op-1 coachingstraject. Inschrijven voor programma #2 is gestart. Interesse in editie #2? Claim je plaats! en we sturen je een update wanneer de inschrijving geopend is!

Claim nu je plaats!

NIEUW: discovery call . Er is een mogelijkheid om, geheel vrijblijvend en zonder verwachten, op 13, 14, 20 of 21 december een ‘discovery call’ met coach & Intuïtief Eten diëtist Diede te boeken om te checken of het wat voor jou is, om even kennis te maken of een vraag te stellen over jouw situatie.

Plan je discovery call!

Dit programma is er voor jou als…

Intuitief eten Dieet_dieptepunt
 • Je klaar bent met het volgen van dieet na dieet

 • Je het gevoel hebt dat je geen controle hebt over wat en wanneer je eet

 • Je niet meer kan genieten van lekker eten

 • Je eten gebruikt als coping mechanisme

 • Je je ongelukkig en oncomfortabel voelt in je eigen lichaam

 • Je er klaar voor bent om een gezonde relatie op te bouwen met voeding en je lichaam

 • Je er klaar voor bent om de Intuïtieve Eter in jou ter herontdekken

Wat kan je verwachten?

Tijdens het 1-op-1-coachingsprogramma krijg je 4 maanden lang persoonlijke coaching van Intuïtief Eten-gecertificeerde diëtist Diede Huver. Elke 2 weken vindt er een (online) coachingsgesprek plaats van 45 minuten. Tijdens de sessies wordt er dieper ingegaan op de 10 principes en hoe jij deze kan inzetten om de Intuïtieve Eter in jou te (her)ontwikkelen. De coaching wordt afgesloten met een plan hoe jij jouw Intuïtief Eten proces kunt voortzetten.

Het is geen dieet….

Intuïtief Eten is geen dieet of voedingsschema. Het is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Je hoeft geen calorieën of macro’s te tellen en ook geen porties af te meten of regels te volgen. Als Intuïtieve Eter geef jij jezelf onvoorwaardelijke toestemming om te eten wat je wil zonder je schuldig te voelen. Alles is qua eten toegestaan.

Diede Huver

Fotocredit: solvo.nl

Hoe werkt het?

Wat krijg je?

Intuitief-eten-online-coaching-2
 • Introductie webinar

 • 8 x coachingssessie a 45 minuten

 • Evaluatie & toekomstplan bij afsluitende sessie

 • Diverse PDF werkbladen met oefeningen en opdrachten

 • Toegang tot online omgeving tot 6 maanden na jouw laatste consult

Wat bereik je met dit 1-op-1 coachingsprogramma?

intuitief eten Voldoening_ontdekken
 • Je leert waarom diëten niet werken en waarom jij daar niet de oorzaak van bent

 • Je leert hoe je kunt stoppen met het tellen van calorieën, grammen, macro’s of punten en gewoon kunt gaan eten

 • Je komt weer in contact met jouw innerlijke signalen (honger, verzadiging, voldoening)

 • Je leert hoe jij op deze signalen kunt reageren en wat voor jou het beste werkt

 • Je leert hoe je je lichaam (weer) waardeert en met respect en dankbaarheid behandelt

 • Weer plezier krijgen in bewegen

 • Je leert hoe je emotie-eten kunt herkennen en hoe je nieuwe copingsmethoden toepast die bij jou passen

 • Neutraler naar voeding kijken en op een fijne manier – en zonder schuldgevoel – te eten die voldoening en plezier geeft

Meer weten?

Wil je graag in contact komen met ons voor een vraag of gewoon een compliment geven stuur dan even een mail via: bart@centrumvoorintuitiefeten.nl.

Veelgestelde vragen

Op 14 december geven Diede en Marijke een (gratis) webinar waarbij we dieper in gaan op wat Intuïtief Eten nu eigenlijk precies is. Daarnaast gaan we in op wat het jou kan opleveren en hoe de coaching er voor jou uit kan zien. Ook maak je direct kennis met onze gecertificeerde* Intuïtief Eten coach en diëtist Diede Huver. Vragen kan je ons vooraf mailen.

Registeren voor het webinar kan kan via deze manier.

De looptijd van het coachingsprogramma is 4 maanden, waarbij je iedere 2 weken een online sessie hebt (45 min/ sessie). Daarnaast zal je tussen de sessies bezig zijn met opdrachten en oefeningen.

Jazekers! Hiervoor hebben we de discovery call bedacht met coach & Intuïtief Eten diëtist Diede. In deze call kan je checken of het wat voor jou is, om even kennis te maken of een vraag te stellen over jouw situatie. Boek je discovery call!

Na aankoop van het programma krijg je een totaal factuur van de kosten. Na iedere sessie krijg je een deelfactuur. Afhankelijk van je zorgverzekeraar en type zorgpakket is het wellicht mogelijk dat je (een deel van) de kosten voor diëtistische begeleiding kunt declareren. Wij hebben geen contracten met verzekeraars. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met met je zorgverzekeraar.

Kun je IE combineren met een eetpatroon dat medisch noodzakelijk is voor een ziekte of aandoening zoals diabetes, coeliakie of voedselallergie? Het antwoord is: ja, en vaak is begeleiding van een diëtist daarbij juist fijn. Intuïtief Eten met een medisch probleem of voedselallergie of -intolerantie betekent niet dat je lukraak maar wat gaat eten en voedsel moet eten dat schade kan toebrengen aan je lichaam. Soms is het juist nodig om bepaalde dingen niet te eten voor je gezondheid. IE is een vorm van selfcare; het vermijden van eten dat je niet kunt verdragen of wat schade kan toebrengen, betekent juist dat je je lichaam voldoende respecteert. Alle eetbeslissingen komen voort uit goed naar jezelf luisteren en te vertrouwen op je lichaam inclusief de signalen die het je geeft. Dus als je echt last van je buik krijgt als je melk drinkt, dan laat je melk weg zodat je dat ongemak niet meer hoeft te ervaren – uit respect voor je lichaam. Wat we bijvoorbeeld zouden kunnen doen is bekijken hoe melk vervangen zou kunnen worden zonder dat het aanvoelt als een beperking.

Nee. Helaas ondersteunen we dat (nog) niet. Met creditcard betalen wordt wel ondersteund.

Heel begrijpelijk dat het gewenst is. De stem van de dieetcultuur is zo sterk aanwezig in onze levens..Er is niks mis met dat jij dat verlangen hebt, maar Intuïtief Eten is geen plan om af te vallen. Er wordt wel vaak gezegd dat het samen kan gaan, maar zo werkt het niet. Intuïtief Eten vereist dat je alle externe factoren die je eetgedrag bepalen elimineert. Dat geldt ook voor je gewicht! Als gewicht leidend blijft heeft IE geen kans van slagen. Voor veel mensen voelt dat enorm eng en ongemakkelijk. IE gaat over het veranderen van je overtuigingen, gedachten en gedrag m.b.t. eten. En je gewicht is geen overtuiging, gedachte of gedrag. Het gaat om je goed voelen, jezelf voeden in plaats van vullen, goed voor jezelf zorgen, meer zelfvertrouwen hebben. Gewichtsverlies kan een neveneffect zijn van Intuïtief Eten, maar het is niet gegarandeerd. IE zal veel mensen naar het natuurlijke ‘setpoint’ brengen qua gewicht. Sommigen zullen aankomen en andere zullen afvallen of gelijk blijven. Wat er bij jou gaat gebeuren is niet te voorspellen. Eenmaal op het ‘setpoint’ zal de Intuïtieve eter weinig schommelingen in gewicht ervaren. Hoe dan ook, om IE te laten slagen moet je je niet teveel bezig houden met je gewicht. Je zult zien dat geluk en zelfvertrouwen niet afhankelijk zijn van jouw gewicht. Belangrijke kanttekening is wel dat in onze maatschappij het makkelijker is voor mensen die minder wegen. Dat komt niet perse door het slankere lichaam maar door hoe de maatschappij er tegen aankijkt.

Nee, recepten en voedingsschema’s zijn geen onderdeel van Intuïtief Eten en dit coachingsprogramma omdat het geen nuttig hulpmiddel is om jou te leren hoe gezonde eetgewoonten kunt implementeren. Voedingsschema’s kunnen ook een beperkend en verplichtend karakter hebben, wat tegen de filosofie van Intuïtief Eten ingaat. Maar geen zorgen, Intuïtief Eten zal je helpen om te leren welke voedingsmiddelen je lekker vindt, je voldoening geven en waarmee je goed voor jezelf zorgt. Daar heb je geen voedingsschema voor nodig en er zijn genoeg recepten die daarbij zullen passen.

Hoewel we het heerlijk zouden vinden om gezellig in een café te zitten met een lekkere koffie en een goed gesprek, zijn wij op een missie om duizenden vrouwen en mannen in Nederland en België te helpen los te komen van chronisch diëten en chaotisch eetgedrag, en daarom is dit programma 100% online. De consulten vinden plaats via Whereby & Teachable. Via Whereby zullen we elkaar zien en spreken en in Teachable staat jouw ‘dossier’ met alle afspraken, informatie, werkbladen en rapportages. De afspraken vinden elke 2 weken plaats op een vaste dag en op vast tijdstip. (dat kies jij bij aankoop van het programma)

Op dit moment is coaching alleen mogelijk voor zeer toegewijde volwassenen. Het coachingsprogramma vraagt om een intensieve inzet en redelijk wat tijd van jou als coachee. Herken jij je in onderstaande punten?

 • afvallen is jouw doel
 • je wilt een lijstje wat je wel of niet mag eten bijvoorbeeld in de vorm van een voedingschema
 • je hebt op dit moment een actieve eetstoornis
 • je bent jonger dan 18 jaar

Dan is dit programma helaas niet voor jou.

Aan het einde van het 4 maanden programma ben je helemaal ready om Intuïtief Eten op je eigen tempo te volgen. Echter, het is onze ervaring dat veel cliënten periodiek willen inchecken voor een refresh sessie. Wij bieden een Stay fresh strippenkaart aan voor 3 vervolg sessies. Een strippenkaart is te koop in de webshop.  Na de aanschaf van een strippenkaart zullen wij contact met je opnemen voor het plannen van een refresh sessie.