Ben jij klaar voor echte vrijheid op het gebied van eten?

Het 1-1 coaching programma van 4 maanden is er voor jou als je klaar bent met het keer op keer volgen van een dieet of voedingsplan, je wilt kunnen genieten van etenzonder schuldgevoel, je weer comfortabel wilt voelen in je eigen lichaam en je zelfvertrouwen rondom eten wilt hervinden.

Tijdens de online coaching sessies ga je in op je huidige relatie met voeding, leer je meer over de 10 principes van intuïtief eten en hoe jij ze kan toepassen in je dagelijks leven.

De inschrijving voor programma #4 is geopend. Claim nu je plek!

Je kunt nu ook een gratis ‘discoverycall’ boeken om… even te overleggen, kennis te maken of…..

Claim je plek!

Dit programma is er voor jou als…

Intuitief eten Dieet_dieptepunt
 • Je klaar bent met het volgen van dieet na dieet

 • Je het gevoel hebt dat je geen controle hebt over wat en wanneer je eet

 • Je niet meer kan genieten van lekker eten

 • Je eten gebruikt als coping mechanisme

 • Je je ongelukkig en oncomfortabel voelt in je eigen lichaam

 • Je er klaar voor bent om een gezonde relatie op te bouwen met voeding en je lichaam

 • Je er klaar voor bent om de Intuïtieve Eter in jou ter herontdekken

Ervaringen van deelnemers

Diede is heel kundig en vriendelijk. Ze heeft me geholpen om de theorie die ik al kende echt in de praktijk te brengen. Ze heeft me laten zien dat het respecteren van je lichaam en jezelf zoveel belangrijker is dan perfectie nastreven. Ik ben ontzettend blij dat ik voor altijd klaar ben met diëten en de dieetindustrie meewarig bekijk.
 ~ Deelnemer editie #3 ~
Ik wil Diede en de rest van het centrum bedanken voor de hulp. Ik heb al 7 jaar een eetprobleem en heb al verschillende fasen en stadia doorlopen. Daarnaast heb ik uit verschillende hoeken hulp gehad en heeft me allemaal wel wat geholpen. Bij aanvang van dit coaching programma had ik al het gevoel dat dit me verder zou helpen. Toen ik in aanraking kwam met het begrip intuïtief eten dacht ik meteen dat het me verder zou helpen. En dat heeft het met zekerheid gedaan. Ik had niet verwacht dat ik na deze sessie meteen van alle problemen af zou zijn. Dit zou niet reëel zijn na 7 jaar van eetproblemen hebben. Door de 8 sessies ben ik veel meer in contact gekomen met mezelf en heb ik de reden van mijn eetprobleem kunnen achterhalen. Het heeft me handvaten gegeven om in de toekomst mee door te gaan en me verder te ontwikkelen tot een intuïtieve eter. Heel hartelijk dank voor alle hulp en steun en succes met het vervolg van dit programma!
 ~ Deelnemer editie #3 ~
Een sprong in het diepe, maar precies wat ik nodig had. Fases waarin de veranderingen groot waren, afgewisseld met fases waar ik het gevoel had ‘niets’ te zijn opgeschoten. Gelukkig wist Diede elke sessie weer naar boven te halen wat er wél was veranderd, waardoor ik weer kon voelen hoeveel progressie ik maakte. Het is heerlijk om zoveel minder onrust te voelen rondom eten!
 ~ Janine ~

De coaching heeft me geholpen bij het ombuigen van mijn altijd aanwezige negatieve gedachten betreffende eten en mezelf. Diede is zeer kundig. Ze luistert tussen de regels door en snijdt onderwerpen aan die voor mij belangrijk zijn en waar ik me in eerste instantie niet zo bewust van was. De gedachten zijn niet allemaal weg, maar ik merk ze nu in ieder geval op en kan er aandacht aan besteden. Als je al jaren met je gewicht bezig bent en er zelf niet verder mee komt, kan ik je dit traject zeer aanbevelen.

~ Annette ~

Ik heb superveel geleerd van de 1-op-1-coaching! Diede heeft goede kennis van zaken en stelt goede vragen. In mijn geval had ik niet goed door hoe het zat met mijn honger- en verzadigingsgevoel en dat heb ik nu wel geleerd. Ook heb ik geleerd dat het echt een mindset is en dat oefenen heel belangrijk is. De gesprekken gaven me inzichten, bijv. dat ik mezelf toch eigenlijk niet echt onvoorwaardelijke toestemming had gegeven wat betreft chocolade eten; eigenlijk bleef dat een ‘verboden vrucht’, met als gevolg dat ik daar dan weer teveel van at. Daarna MOEST ik elke dag chocola eten, wat ervoor zorgde dat die chocola eigenlijk niet meer zo interessant / verboden meer was en dat zorgde ervoor dat ik nu soms gewoon een lekker stukje chocola neem en dat het daar ook bij kan blijven. Dat had ik dus nóóit verwacht. Daarnaast overeet ik me niet meer, ik zit eigenlijk nooit meer veel te vol én zelfs met uit eten had ik geen behoefte aan een toetje. Terwijl ik dat eerst altijd nam, hoe vol ik ook zat. Ook waardeer ik m’n lijf meer en ben ik liever voor mezelf. Ik heb er vertrouwen in dat ik deze relaxte manier van eten nog jaren vol kan houden en gun dat iedereen!

~ Astrid ~

Ik ben waanzinnig, enorm en ongelofelijk enthousiast over het Intuïtief Eten principe. Ik krijg eindelijk bevestigd wat ik al jaren lang vagelijk voelde maar waarvan me steeds werd verteld dat ik wegliep voor het probleem: je hoeft geen strijd tegen eten te voeren, je mag je lichaam accepteren zoals het is, anderen mogen/kunnen geen macht hebben over jou of jouw lichaam. Het voelt net alsof de berg waarvan ik altijd het gevoel had dat ik er ooit nog overheen moest (of van andere het gevoel kreeg dat ik erover heen moest) opeens in het niets is opgelost. Dank je wel Diede en Marijke!

~ Anna ~

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Wat kan je verwachten?

Tijdens het 1-op-1-coachingsprogramma krijg je 4 maanden lang persoonlijke coaching van Intuïtief Eten-gecertificeerde diëtist Diede Huver. Elke 2 weken vindt er een (online) coachingsgesprek plaats van 45 minuten. Tijdens de sessies wordt er dieper ingegaan op de 10 principes en hoe jij deze kan inzetten om de Intuïtieve Eter in jou te (her)ontwikkelen. De coaching wordt afgesloten met een plan hoe jij jouw Intuïtief Eten proces kunt voortzetten.

Het is geen dieet….

Intuïtief Eten is geen dieet of voedingsschema. Het is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Je hoeft geen calorieën of macro’s te tellen en ook geen porties af te meten of regels te volgen. Als Intuïtieve Eter geef jij jezelf onvoorwaardelijke toestemming om te eten wat je wil zonder je schuldig te voelen. Alles is qua eten toegestaan.

Dieve Huver

Hoe werkt het?

Wat krijg je?

Intuitief-eten-online-coaching-2
 • 8 x coachingssessie a 45 minuten

 • Evaluatie & toekomstplan bij afsluitende sessie

 • Diverse PDF werkbladen met oefeningen en opdrachten

 • Toegang tot online omgeving tot 6 maanden na jouw laatste consult

 • Toegang tot online online community om met de andere coachees uit deze editie van dit traject te kunnen praten, tot 6 maanden na jouw laatste consult

Wat bereik je met dit 1-op-1 coachingsprogramma?

intuitief eten Voldoening_ontdekken
 • Je leert waarom diëten niet werken en waarom jij daar niet de oorzaak van bent

 • Je leert hoe je kunt stoppen met het tellen van calorieën, grammen, macro’s of punten en gewoon kunt gaan eten

 • Je komt weer in contact met jouw innerlijke signalen (honger, verzadiging, voldoening)

 • Je leert hoe jij op deze signalen kunt reageren en wat voor jou het beste werkt

 • Je leert hoe je je lichaam (weer) waardeert en met respect en dankbaarheid behandelt

 • Weer plezier krijgen in bewegen

 • Je leert hoe je emotie-eten kunt herkennen en hoe je nieuwe copingsmethoden toepast die bij jou passen

 • Neutraler naar voeding te kijken en zonder schuldgevoel maar met voldoening en plezier te kunnen eten.

Meer weten?

Wil je graag in contact komen met ons voor een vraag of gewoon een compliment geven stuur dan even een mail via: info@centrumvoorintuitiefeten.nl.

Veelgestelde vragen

Bepaalde basiskennis is handig maar niet perse vereist. Heb je het basisboek nog niet in je bezit? Dan raden we dit zeker aan om te doen, als backup en aanvulling op de sessies. Zo kun je je tijdens het traject nog wat meer inlezen.

De looptijd van het coachingsprogramma is 4 maanden, waarbij je iedere 2 weken een online sessie hebt (45 min/ sessie). Het is een intensief programma. Houdt er rekening mee dat je naast de 8 coachingssessies tussendoor zelf aan de slag gaat met het toepassen van de oefeningen en inzichten uit de gesprekken. Ga goed bij jezelf na of je deze commitment op dit moment aan kan gaan.

Na aankoop van het programma krijg je een totaal factuur van de kosten. Na iedere sessie krijg je een deelfactuur. Afhankelijk van je zorgverzekeraar en type zorgpakket is het wellicht mogelijk dat je (een deel van) de kosten voor diëtistische begeleiding kunt declareren. Wij hebben geen contracten met verzekeraars. Je wordt begeleid door een geaccrediteerde diëtist (geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister Paramedici). De facturen zijn opgesteld conform de richtlijnen van de zorgverzekeraars inclusief de van toepassing zijnde behandelcodes (sessie 1 is code 6053 en sessie 2 t/m 8 is code 6000) en AGB codes. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met met je zorgverzekeraar. En ten slotte: Intuïtief Eten coaching is geen onderdeel van GLI (gecombineerde leefstijl interventie).

Kun je IE combineren met een eetpatroon dat medisch noodzakelijk is voor een ziekte of aandoening zoals diabetes, coeliakie of voedselallergie? Het antwoord is: ja, en vaak is begeleiding van een diëtist daarbij juist fijn. Intuïtief Eten met een medisch probleem of voedselallergie of -intolerantie betekent niet dat je lukraak maar wat gaat eten en voedsel moet eten dat schade kan toebrengen aan je lichaam. Soms is het juist nodig om bepaalde dingen niet te eten voor je gezondheid. IE is een vorm van selfcare; het vermijden van eten dat je niet kunt verdragen of wat schade kan toebrengen, betekent juist dat je je lichaam voldoende respecteert. Alle eetbeslissingen komen voort uit goed naar jezelf luisteren en te vertrouwen op je lichaam inclusief de signalen die het je geeft. Dus als je echt last van je buik krijgt als je melk drinkt, dan laat je melk weg zodat je dat ongemak niet meer hoeft te ervaren – uit respect voor je lichaam. Wat we bijvoorbeeld zouden kunnen doen is bekijken hoe melk vervangen zou kunnen worden zonder dat het aanvoelt als een beperking.

Nee. Helaas ondersteunen we dat (nog) niet. Met creditcard betalen wordt wel ondersteund.

Heel begrijpelijk dat het gewenst is. De stem van de dieetcultuur is zo sterk aanwezig in onze levens..Er is niks mis met dat jij dat verlangen hebt, maar Intuïtief Eten is geen plan om af te vallen. Er wordt wel vaak gezegd dat het samen kan gaan, maar zo werkt het niet. Intuïtief Eten vereist dat je alle externe factoren die je eetgedrag bepalen elimineert. Dat geldt ook voor je gewicht! Als gewicht leidend blijft heeft IE geen kans van slagen. Voor veel mensen voelt dat enorm eng en ongemakkelijk. IE gaat over het veranderen van je overtuigingen, gedachten en gedrag m.b.t. eten. En je gewicht is geen overtuiging, gedachte of gedrag. Het gaat om je goed voelen, jezelf voeden in plaats van vullen, goed voor jezelf zorgen, meer zelfvertrouwen hebben. Gewichtsverlies kan een neveneffect zijn van Intuïtief Eten, maar het is niet gegarandeerd. IE zal veel mensen naar het natuurlijke ‘setpoint’ brengen qua gewicht. Sommigen zullen aankomen en andere zullen afvallen of gelijk blijven. Wat er bij jou gaat gebeuren is niet te voorspellen. Eenmaal op het ‘setpoint’ zal de Intuïtieve eter weinig schommelingen in gewicht ervaren. Hoe dan ook, om IE te laten slagen moet je je niet teveel bezig houden met je gewicht. Je zult zien dat geluk en zelfvertrouwen niet afhankelijk zijn van jouw gewicht. Belangrijke kanttekening is wel dat in onze maatschappij het makkelijker is voor mensen die minder wegen. Dat komt niet perse door het slankere lichaam maar door hoe de maatschappij er tegen aankijkt.

Nee, recepten en voedingsschema’s zijn geen onderdeel van Intuïtief Eten en dit coachingsprogramma omdat het geen nuttig hulpmiddel is om jou te leren hoe gezonde eetgewoonten kunt implementeren. Voedingsschema’s kunnen ook een beperkend en verplichtend karakter hebben, wat tegen de filosofie van Intuïtief Eten ingaat. Maar geen zorgen, Intuïtief Eten zal je helpen om te leren welke voedingsmiddelen je lekker vindt, je voldoening geven en waarmee je goed voor jezelf zorgt. Daar heb je geen voedingsschema voor nodig en er zijn genoeg recepten die daarbij zullen passen.

Hoewel we het heerlijk zouden vinden om gezellig in een café te zitten met een lekkere koffie en een goed gesprek, zijn wij op een missie om duizenden vrouwen en mannen in Nederland en België te helpen los te komen van chronisch diëten en chaotisch eetgedrag, en daarom is dit programma 100% online. De consulten vinden plaats via Google Meet & The Huddle. Via Google Meet zullen we elkaar zien en spreken en in The Huddle staat jouw ‘dossier’ met alle afspraken, informatie, werkbladen en rapportages. De afspraken vinden elke 2 weken plaats op een vaste dag en op vast tijdstip. (wat kies jij bij aankoop van het programma)

Op dit moment is coaching alleen mogelijk voor zeer toegewijde volwassenen. Het coachingsprogramma vraagt om een intensieve inzet en redelijk wat tijd van jou als coachee. Herken jij je in onderstaande punten?

 • afvallen is jouw doel
 • je wilt een lijstje wat je wel of niet mag eten bijvoorbeeld in de vorm van een voedingschema
 • je hebt op dit moment een actieve eetstoornis
 • je bent jonger dan 18 jaar

Dan is dit programma helaas niet voor jou.

Aan het einde van het 4 maanden programma ben je helemaal ready om Intuïtief Eten op je eigen tempo te volgen. Echter, het is onze ervaring dat veel cliënten periodiek willen inchecken voor een refresh sessie. Wij bieden een Stay fresh strippenkaart aan voor 3 vervolg sessies. Een strippenkaart is te koop in de webshop.  Na de aanschaf van een strippenkaart zullen wij contact met je opnemen voor het plannen van een refresh sessie.

Het 1-op-1 coachingsprogramma is een intensief traject. Wat betekent dit? Het coaching traject is een combinatie van gesprekken, oefeningen en mentale (en lichamelijke) bewustwording. De ene week kan het zijn dat je een specifieke huiswerkopdracht krijgt om mee aan de slag te gaan, de andere keer zal het gesprek voldoende stof geven om over na te denken en mee te nemen in het dagelijks leven. Dit wordt tevens afgestemd op jouw proces, behoefte en (mentale) ruimte.
Intensief betekent in zoverre dus niet dat je 4 maanden lang dagelijks een x aantal minuten moet besteden aan een studie-opdracht. Wel dat je voldoende tijd en energie hebt om op dit moment met coaching aan de slag te gaan. Jij bent de enige die dit kan bepalen.