“Als ik slank zou zijn dan zou ik…. (vast een nieuwe baan vinden…of …..)”

dieet

Ben jij wel eens op dieet geweest? 

Op dieet gaan is voor veel mensen een van de normaalste zaken van de wereld. Er zijn van die piekmomenten, dat het vaker voorkomt. Bijvoorbeeld als het zomer wordt (werken aan je ‘bikinibody’ ), na de feestdagen in januari, of voor je eigen bruiloft of een ander life-event.

De wens om af te vallen is vaak zo sterk dat we keer op keer vallen voor een nieuw dieet, schema of plan. En dat we dit zo normaal en geaccepteerd vinden komt omdat we leven in een dieetcultuur.

De dieetcultuur is als een bril 

De meeste mensen kijken door een gekleurde dieetbril naar beauty, gezondheid en hun eigen lichaam en dat zorgt voor een gekleurd beeld en oordeel. Jouw verlangen om af te vallen is dus volkomen begrijpelijk!

De impact van de dieetcultuur is zichtbaar op heel veel verschillende manieren. Maar vaak ben je je daar helemaal niet van bewust. Ik schreef er 2 blogs over (deel 1 & deel 2). Ook nam ik een podcast-aflevering op over de dieetcultuur.

Wil jij een eerste stap maken met het afzetten van de dieetbril? Daarbij help ik je graag met de Intuïtief eten startersgids. Klaar voor een grotere stap? Check dan het boek Intuïtief Eten.Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten