Dit is een valstrik waar veel mensen in trappen. Het is een verlangen dat vaak in je achterhoofd blijft hangen, wat aangeeft dat de invloed van de dieetcultuur nog steeds aanwezig is.

Afvallen dieet

Wat doet een dieet voor je op de lange termijn?

Dat je wilt afvallen is begrijpelijk, gezien de dieetcultuur die overal om ons heen is. Ik maakte ook een podcast over de dieetcultuur. Het kan helpen om te bedenken wat je levenservaring je heeft geleerd. Ja, misschien ben je op korte termijn wat gewicht kwijtgeraakt. Maar hoe zit het op de lange termijn en hoe voelde je je?

Onrust

Onderzoek bevestigt dat diëten niet vol te houden zijn en je kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om te realiseren dat het gedrag dat voortkomt uit de dieetcultuur misschien wel tijdelijke opluchting biedt, maar uiteindelijk onrust op de lange termijn veroorzaakt.

Afscheid nemen van diëten

Heb jij dit zelf ook ervaren en ben je klaar om afscheid te nemen van de diëten? Dat kan met het Intuïtief Eten tekstboek. Het is tijd om weer te gaan genieten van eten en je leven! Stop met het investeren in de dieetindustrie en start met investeren in jezelf!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten