Vandaag deel ik twee tips met je om meer voldoening te halen uit je maaltijden.

Voldoening eten

Vermijd spanning

Geen gedoe aan tafel. Als je eet tijdens een ruzie met een gezinslid of partner kun je voldoening wel vergeten. Je zult waarschijnlijk je maaltijd haastig naar binnen werken. Je zult zeker niet gefocust zijn op het eten en misschien zelfs je bord onbewust leegeten – dat geeft geen voldoening!

Zorg voor afwisseling

Afwisseling in je eten brengen is niet alleen qua voedingswaarde verstandig, het maakt je hele eetbeleving ook veel leuker. Veel mensen zijn er trots op dat ze een lege koel- en keukenkast hebben. Ze denken dat als ze bepaalde dingen niet in huis hebben, ze minder in de verleiding zullen komen. Maar eigenlijk kan een gebrek aan smaakvolle keuzes leiden tot een gevoel van gemis. Het zorgt vaak voor een creatieve zoektocht naar voedingsmiddelen die nooit voldoening geven. Gun jezelf een scala aan eten in huis, van soepen tot pasta’s, koekjes, fruit en groenten. Je weet nooit waar je zin in krijgt.

Meer tips?

Wil jij meer tips over hoe je meer voldoening uit je maaltijd kan halen? Dan is het Intuïtief Eten tekstboek echt iets voor jou! Wil jij vooral aan de slag met oefeningen om meer voldoening uit je maaltijden te halen? Ga dan voor het Intuïtief Eten werkboek. Je kan ook beginnen met onze podcast over voldoening.

Het is tijd om weer te gaan genieten van eten en je leven! Stop met het investeren in de dieetindustrie en start met investeren in jezelf!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten