Omgaan met emoties en emotie eten volgens de anti-dieet benadering Intuïtief Eten

Veel cliënten gaan hoopvol aan de slag met intuïtief eten, maar lopen vast in dat proces zodra er stressvolle gebeurtenissen op hun pad komen. Een verhuizing, slecht nieuws of drukke periode op het werk gooit dan roet in het eten. Maar ook simpele dingen als een zeurend kind, een dag die anders loopt dan verwacht of net even teveel moeten doen, kunnen een trigger zijn om te gaan eten of snoepen. Dat komt doordat veel mensen eten vanuit emotie en moeite hebben met het ervaren, uiten en delen van hun emoties. En daar zomaar verandering in aanbrengen is best lastig.

In de masterclass ‘Intuïtief Eten en omgaan met emoties en emotie eten’ leer je waar emoties vandaan komen, welk doel deze emoties hebben en wat je cliënten nodig hebben om op een effectieve manier om te leren gaan met hun eigen emoties zodat ze echt Intuïtieve eters worden.

Interesse?

Schrijf je nu in voor €115 ex. btw
Intuitief eten Lief_voor_emoties
Masterclass Intuïtief Eten & Omgaan met emoties en emotie-eten

Inhoud van de Masterclass ‘Intuïtief Eten & Omgaan met emoties en emotie-eten’

In deze masterclass gaan we aan de slag met de theorie over emoties en emotie eten om vervolgens met behulp van concrete oefeningen de vertaalslag naar de praktijk te maken. Want veel van onze cliënten eten vanuit emotie.

  • Maar wat zijn emoties eigenlijk?
  • En waarom is het voor veel cliënten zo lastig om op een effectieve manier met hun emoties om te gaan?

In de meeste gevallen is dat omdat ze dat simpelweg nooit hebben geleerd en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Emoties hebben altijd een functie en door te onderzoeken wat die functie is en wat de cliënt dan eigenlijk echt nodig heeft, kun je je cliënt helpen bij het ontwikkelen van een effectieve emotie regulatie en het (ongewenst) eten vanuit emotie een halt toeroepen.

Het team

Diana van Dijken

Drs. Diana van Dijken, psycholoog en Acceptatie en Commitment Therapeut

Diana begeleidt sinds 2015 vrouwen in het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en zichzelf en heeft daardoor mogen ervaren wat een innerlijke rust het geeft wanneer vrouwen niet meer de focus leggen op afvallen, maar op zelfacceptatie en zelfzorg. De basisprincipes van Intuïtief Eten gebruikt ze daarbij als leidraad. 6 Jaar geleden is ze begonnen met het opleiden van psychologie studenten in de psychologie van eetgedrag en sinds circa 2 jaar leidt ze daar ook voedingsprofessionals in op. Intuïtief Eten speelt ook daarin een belangrijke rol. Diana neemt jou als professional graag mee in hoe je Intuïtief Eten toepast in jouw praktijk, hoe je je eigen dieetbril kunt herkennen en afzetten indien deze nog een rol speelt en hoe jij gewichtsinclusief kunt gaan werken.

Webinar IE Fundamentals Professionals

Dr. Femke Buwalda, psycholoog & diëtist

Femke heeft jarenlang als wetenschapper en behandelaar op psychologisch gebied gewerkt, maar had altijd een fascinatie voor hoe psychologie een rol speelt bij eten en gewicht. Toen ze zich daar uiteindelijk in ging verdiepen en de studie Voeding & Diëtetiek ging volgen raakte ze al snel gedesillusioneerd door het feit dat er zo weinig oog was voor het feit dat diëten (om mee af te vallen) op de langere termijn niet werken, maar professionals zich toch blijven focussen op het gewicht van hun cliënten. Ze besloot zich als anti-dieet-diëtist te gaan profileren, alle wetenschappelijke informatie die beschikbaar is over Intuïtief eten, Health at Every Size etc. te lezen, en in haar praktijk mensen te helpen om uit dieetcultuur (die overal om ons heen is) te stappen. Hierbij gebruikt ze uitsluitend evidence-based methoden, ze is een wetenschapper in hart en nieren.

Webinar IE Fundamentals Professionals_Marijke

Ir. Marijke Berkenpas, diëtist & voedingswetenschapper

Marijke heeft 12 jaar als klinisch diëtist in een academisch ziekenhuis gewerkt en behandelde daar patiënten met zeer uiteenlopende (voornamelijk) chronische ziekten zoals coeliakie, ziekte van Crohn, levercirrose, diabetes en nierfalen waarbij specialisten ook regelmatig verwijzingen schreven om ‘patiënten te helpen bij het afvallen’. Door de jaren heen kwam ze tot de conclusie dat – wat de cliënt ook probeerde – het succespercentage van diëten erg laag bleef. Een aantal jaren geleden ontdekte ze via Amerikaanse websites en literatuur de anti-dieet benadering Intuïtief Eten en sindsdien is ze ‘hooked’. Wat een verademing! Het is haar missie om cliënten en professionals te helpen uit de dieetcultuur te stappen en Intuïtief Eten in Nederland op de kaart te zetten.

Hoe werkt het?

Wat bereik je met deze online masterclass voor professionals?

Na de masterclass….

  • weet je wat emoties zijn en waar ze vandaan komen
  • heb je kennis over de functie van emoties en wat er nodig is om daar op een effectieve manier mee om te gaan
  • heb je concrete handvatten en oefeningen om met cliënten te doorlopen
  • kun je je cliënten begeleiden in het ontwikkelen van effectieve emotie regulatie

Reviews eerdere IE masterclasses

Diana van Dijken en Femke Buwalda bulken van expertise die ze graag met jou delen, telkens aan wetenschap en praktijkervaring getoetst. Overigens zijn ze niet vergeten hoe het voelt om als professional van start te gaan met IE. Dankjewel, toppers!

– Elke van den Brande –

Superleuke webinarserie, waarbij we konden kijken in de keuken van Diana en Femke; zij werken beiden veel met de begeleiding van mensen met IE en dat was heel interessant. We hebben veel praktische informatie ontvangen over hoe we mensen in de praktijk kunnen gaan begeleiden om de intuïtieve eter in zichzelf te ontdekken en er werd goed op vragen in gegaan. Het heeft me geïnspireerd en nog enthousiaster gemaakt over dit onderwerp!

– Anoniem –

Hele interessante masterclass van Femke en Diana, ik heb weer een hoop bijgeleerd. Als diëtist die mensen begeleidt met afvallen is dit best een grote omslag voor mij. Ik wil me hier zeker verder in verdiepen. Focussen op een gezonde relatie met eten en gezonde gewoonten, vanuit liefde voor jezelf, dat gun je iedereen.

– Loes Janson –

Deze masterclass heeft mij geïnspireerd om een gewichtsneutrale aanpak ter sprake te brengen bij sommige van mijn cliënten. Ik voel mij nu sterk genoeg om deze cliënt te vragen om de dieetbril af te zetten.

– Anoniem –

Meer weten?

Wil je graag in contact komen met ons voor een vraag of gewoon een compliment geven stuur dan even een mail via: info@centrumvoorintuitiefeten.nl.

Veelgestelde vragen

De masterclass duurt 2 uur

Nee. Helaas ondersteunen we dat (nog) niet. Met creditcard betalen wordt wel ondersteund.

Als deelnemer kun je de masterclass rechtstreeks op je eigen computer volgen en de spreker zien en horen. Je bent zelf niet in beeld. Live interactie met de docenten en andere deelnemers is niet mogelijk tijdens de masterclass. Vragen kun je stellen tijdens een live Q&A die we ca. 3 keer per jaar organiseren en toegankelijk zijn voor alle alumni van Centrum voor Intuïtief Eten. Zie hier de actuele data van de Live Q&A’s

Iedere professional die cliënten begeleidt op het gebied van voeding. Denk aan diëtisten, leefstijlcoaches of gewichtsconsulenten. Ook voor andere disciplines zoals psychologen of praktijkondersteuners is het interessant.

We gaan er vanuit dat deelnemers aan deze masterclass voor professionals al kennis hebben van Intuïtief Eten. Die kun je bijvoorbeeld opgedaan hebben door het volgen van Intuïtief Eten Fundamentals of een andere opleiding over Intuïtief Eten.

Ja. Het actuele aanbod vind je hier [link nog invoegen]. Je kunt ons altijd je wensen laten weten voor toekomstige masterclasses

Nee. Mogelijk dat we dat in de toekomst aanvragen.

Bij Intuïtief Eten Fundamentals is het onderwerp emoties kort aan bod gekomen. Echter, om je cliënten hier goed bij te kunnen begeleiden is er meer kennis nodig over emoties en waar deze vandaan komen en is het goed om concrete handvatten en oefeningen te hebben om samen met je cliënten mee aan de slag te gaan.

We gaan er vanuit dat deelnemers aan deze masterclass voor professionals al kennis hebben van Intuïtief Eten. Die kun je bijvoorbeeld opgedaan hebben door het volgen van Intuïtief Eten Fundamentals of een andere opleiding over Intuïtief Eten.