Voedsel wat je maag vult maar weinig voedingswaarde biedt wordt binnen Intuïtief Eten ook wel ‘luchtvoedsel’ genoemd. Luchtvoedsel is onder andere voedsel met een laag energiegehalte, zoals rijstwafels, komkommer, gepofte rijst en stengels bleekselderij. Ook wel bekend van diëten…

Intuïtief Eten

Nepverzadiging

Hiermee probeer je je lichaam te laten denken dat je vol zit. We noemen dat ‘nepverzadiging’, want hoewel je maag vol aanvoelt, is er iets mis. Er is nog steeds een tekort. Stop met het foppen van je lichaam en ga eten wat zorgt voor prettige verzadiging en waar je voldoening uit haalt!

Verder verdiepen?

Wil jij je verdiepen in de onderwerpen verzadiging en voldoening? Dan is het Intuïtief Eten tekstboek wat voor jou. Het Intuïtief Eten werkboek is hierop een mooie aanvulling om aan de slag te gaan met oefeningen om verzadiging en voldoening nog beter te herkennen en ervaren. Wil je meer te weten komen over voldoening? Luister dan eens naar deze podcast met Intuïtief Eten coach Diede.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten