Veel mensen, ongeacht hun lichaamsgrootte, lopen tegen het probleem aan dat hun verwachtingen over hun gewicht niet realistisch zijn voor hun lichaam. 

ideaalbeeld en lichaamsacceptatie

Je jarenlange droom wordt verbrijzeld

Dit kan een moeilijke boodschap zijn om te horen. Voor sommigen wordt een jarenlange droom of ideaalbeeld verbrijzeld. Maar het idee dat we ons gewicht zelf kunnen kiezen, is een mythedie ik niet in stand willen houden. Voor veel mensen begint hier het lastige gedeelte: rouwen om het verlies van je ideale lichaam en alle voorrechten die daarmee gepaard gaan. 

Welke prijs heb je betaald?

Denk aan de prijs die je hebt betaald (energie, tijd, emotionele investering) door het volgen van dieet na dieet in de hoop het ideale lichaam te bereiken.  Afscheid nemen van dat ideaalbeeld is de eerste stap naar vrede hebben met je lichaam. 

Onze maatschappij….

Dit is veel makkelijker voor mensen met een maatschappelijk geaccepteerde lichaamsmaat. Zwaardere mensen zullen moeten leren leven in een wereld die hen onderdrukt. Voor hen is innerlijke acceptatie vaak niet genoeg.

Zoek steun

Ga op zoek naar een groep vrienden en een coach die emotionele steun kunnen bieden bij de pijn die wordt veroorzaakt door stigma’s van welke aard dan ook; het is de eerste stap op weg naar een beter leven. Dat verdien je! ​Intuïtief Eten coach Diede​ kan je hier ook bij helpen. We staan voor je klaar! Daarnaast kun je ook luisteren naar deze podcast aflevering over ​lichaamsacceptatie​.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten