Intuïtief eten bestaat uit 10 principes. Het eerste principe gaat over het afzetten van de dieetbril. Dat kan best lastig zijn in de dieetcultuur waarin je leeft. De meeste mensen kijken door een gekleurde dieetbril naar beauty, gezondheid en hun eigen lichaam en dat zorgt voor een gekleurd oordeel. 

Dieetcultuur

Hoe kun je de dieetbril afzetten? 

  • Erken dat diëten schade toe kunnen brengen en welke bijwerkingen ze kunnen hebben. Welke impact ze hebben ze (gehad) op jouw psyche, lichamelijke gezondheid, sociale aspecten, reacties en gedrag? 
  • Onderzoek de verwachtingen die je hebt gehad van diëten en wat er van werkelijk werd. Verwachting vs realiteit.
  • Doe dieetboeken en tijdschriften die je valse hoop geven om snel, gemakkelijk en blijvend af te vallen weg. Ontvolg sociale media accounts die dieetgedrag promoten (vooral degene die je een slecht gevoel geven over jezelf) en volg in plaats daarvan mijn @intuïtiefeten.nu account en accounts die positieve berichten plaatsen. 
  • Wees lief voor jezelf! Selfcare en zelfcompassie gaan je helpen. Je verdient het! Wat ga jij doen om jezelf in de watten te leggen? In deze Instagram post geef ik je tips.

Proces

De dieetbril afzetten en diëten achter je laten is niet makkelijk. Zelfs mensen die al jaren met Intuïtief eten bezig zijn, zetten soms de dieetbril nog even op. Intuïtief eten is een proces van ups & downs en sommige dingen gaan makkelijker dan anderen. Accepteren dat dit een normaal onderdeel van het proces is, zal je helpen door te zetten zonder het gevoel te hebben dat je terugvalt of stilstaat.

De Intuïtief eten boeken kunnen je helpen met het afzetten met de dieetbril. Heb je meer hulp nodig dan kan je ook kiezen voor het coachingstraject. Wil je weten of het coachingstraject iets voor jou is? Luister dan eens naar deze podcast met gecertificeerd eten diëtiste Diede.

Het is tijd om weer te gaan genieten van eten en je leven! Stop met het investeren in de dieetindustrie en start met investeren in jezelf!

 

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten