Het omvat jouw waarden, sterke karaktereigenschappen, bewustzijn en nog veel meer. Als er vijandigheid en haat heersen in dit thuis, wordt het moeilijk om een goede verbinding met jezelf te krijgen.

lichaamsacceptatie

Respecteer je lichaam

Het respecteren van je lichaam betekent dat je aandacht besteedt aan je gedachten en hoe je tegen jezelf praat. Dit speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van waardering. Deze week heb ik een oefening voor je: merk op hoe je tegen je lichaam praat. Hoe vaak heb je deze innerlijke dialoog en hoe vaak is die kritisch of kleinerend? Zelfs als een gedachte waar is, helpt het je om een betere relatie met je lichaam te krijgen als je hem denkt?

Liefdevolle of neutrale zelfpraat

Probeer negatieve zelfpraat te vervangen door liefdevolle of neutrale zelfpraat, bijvoorbeeld:

-Ik ben meer dan een lichaam.

-Alle lichamen verdienen waardering en respect, ook dat van mij.

-Mijn lichaam bepaalt niet wie ik ben en bepaalt niet mijn waarde.

Het boek Intuïtief Eten voor elke dag kan je verder helpen om te werken aan lichaamsacceptatie en zelfcompassie. Ook deze podcast over lichaamsacceptatie kan je op weg helpen. 

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten