Door de dieetcultuur gaan veel mensen zwart-wit denken: falen of slagen, goed of slecht, op dieet of niet.

Grenzen familie

Grenzen 

Grenzen stellen is niet zwart-wit. Het is heel goed mogelijk om van iemand te houden en tegelijkertijd je grenzen aan te geven, vooral als het gaat om gesprekken over diëten of commentaar op je lichaam.

Het kan allebei

Het ene sluit het ander niet uit.

  • Ik hou van mijn moeder en ik stel een grens wat betreft haar commentaar op mijn lichaam.
  • Ik hou van mijn vader, en ik stel een grens wat betreft zijn commentaar over wat ik eet.
  • Ik hou van mijn zus, en ik stel een grens wat betreft haar dieetpraat.

Intuïtief Eten voor elke dag

Deze passage komt uit het boek Intuïtief Eten voor elke dag. Een boek met 365 tips, oefeningen, inspiraties en quotes. Mooi om elke dag een bladzijde uit te lezen en geïnspireerd te raken of te blijven in je reis om weer een Intuïtieve Eter te worden.

Het is tijd om weer te gaan genieten van eten en je leven. Stop met het investeren in de dieetindustrie en start met investeren in jezelf!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten