Intuïtief Eten is in de basis geen bijzondere manier van eten is. Iedereen wordt geboren als Intuïtieve Eter. Baby’s huilen om aan te geven honger hebben. Ze stoppen met drinken als ze genoeg hebben gehad. Kleine kinderen eten ook wanneer ze honger hebben en stoppen als ze vol zijn. Dat kan van dag tot dag verschillen. Dat zie ik ook bij mijn eigen peuter. De ene dag eet hij als een bouwvakker en de andere dag zijn het muizenhapjes. Maar overall krijgt hij voldoende binnen, en groeit hij goed.

Intuïtief Eten

Gewoon ‘eten’

Intuïtief Eten is dus heel natuurlijk. Als diëten niet zouden bestaan dan zou Intuïtief Eten gewoon ‘eten’ heten. Jouw intuïtieve skills kunnen door de jaren heen verstoord geraakt zijn door diëten, maatschappelijke boodschappen over eten, trauma’s uit het verleden of voedselschaarste. Het kost tijd en geduld om Intuïtief Eten weer volledig onder de knie te krijgen.

Ben je er klaar voor? 

Een paar vragen die je jezelf kunt stellen zijn: wat is mijn relatie met eten? Heb ik strikte regels over eten? Ben ik een emotionele eter? Herken ik hongergevoel bij mezelf? Ben ik ongelukkig door mijn huidige manier van (di)eten en leven? Misschien schiet er meteen weer een nieuw dieet door je hoofd dat je problemen zou kunnen oplossen… Denk je vervolgens meteen dat je dat nooit meer wilt? Dan ben je voor het Intuïtief Eten proces! Start bijvoorbeeld met Intuïtief eten startersgids, luister naar onze podcast of volg me op Instagram. Ben je klaar voor een grotere stap? Dan kun je ook beginnen met een boek over Intuïtief Eten.Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten