Wil je Intuïtief Eten integreren in je (groeps)praktijk of je medewerkers inspireren? Kies dan voor een incompany training of presentatie!

“Ik heb de masterclass Fundamentals gevolgd en samen met nog 2 collega zijn we ook ACT coach. Maar dit is zo essentieel en juist goed om veel te herhalen. En voor mij is belangrijk dat mijn collegae er meer kennis over hebben of door geïnspireerd raken…”

Geldt dit ook voor jouw (diëtisten)praktijk? Dan is onze incompany training wellicht iets voor jou.

Daarnaast kun je ons inschakelen voor het geven van webinars en presentaties over Intuïtief Eten om je medewerkers te informeren of inspireren.

Stuur ons een mail voor meer informatie of een offerte.

Het team

Diana van Dijken

Drs. Diana van Dijken, psycholoog en Acceptatie en Commitment Therapeut

Diana begeleidt sinds 2015 vrouwen in het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en zichzelf en heeft daardoor mogen ervaren wat een innerlijke rust het geeft wanneer vrouwen niet meer de focus leggen op afvallen, maar op zelfacceptatie en zelfzorg. De basisprincipes van Intuïtief Eten gebruikt ze daarbij als leidraad. 6 Jaar geleden is ze begonnen met het opleiden van psychologie studenten in de psychologie van eetgedrag en sinds circa 2 jaar leidt ze daar ook voedingsprofessionals in op. Intuïtief Eten speelt ook daarin een belangrijke rol. Diana neemt jou als professional graag mee in hoe je Intuïtief Eten toepast in jouw praktijk, hoe je je eigen dieetbril kunt herkennen en afzetten indien deze nog een rol speelt en hoe jij gewichtsinclusief kunt gaan werken.

Webinar IE Fundamentals Professionals

Dr. Femke Buwalda, psycholoog & diëtist

Femke heeft jarenlang als wetenschapper en behandelaar op psychologisch gebied gewerkt, maar had altijd een fascinatie voor hoe psychologie een rol speelt bij eten en gewicht. Toen ze zich daar uiteindelijk in ging verdiepen en de studie Voeding & Diëtetiek ging volgen raakte ze al snel gedesillusioneerd door het feit dat er zo weinig oog was voor het feit dat diëten (om mee af te vallen) op de langere termijn niet werken, maar professionals zich toch blijven focussen op het gewicht van hun cliënten. Ze besloot zich als anti-dieet-diëtist te gaan profileren, alle wetenschappelijke informatie die beschikbaar is over Intuïtief eten, Health at Every Size etc. te lezen, en in haar praktijk mensen te helpen om uit dieetcultuur (die overal om ons heen is) te stappen. Hierbij gebruikt ze uitsluitend evidence-based methoden, ze is een wetenschapper in hart en nieren.

Webinar IE Fundamentals Professionals_Marijke

Ir. Marijke Berkenpas, diëtist & voedingswetenschapper

Marijke heeft 12 jaar als klinisch diëtist in een academisch ziekenhuis gewerkt en behandelde daar patiënten met zeer uiteenlopende (voornamelijk) chronische ziekten zoals coeliakie, ziekte van Crohn, levercirrose, diabetes en nierfalen waarbij specialisten ook regelmatig verwijzingen schreven om ‘patiënten te helpen bij het afvallen’. Door de jaren heen kwam ze tot de conclusie dat – wat de cliënt ook probeerde – het succespercentage van diëten erg laag bleef. Een aantal jaren geleden ontdekte ze via Amerikaanse websites en literatuur de anti-dieet benadering Intuïtief Eten en sindsdien is ze ‘hooked’. Wat een verademing! Het is haar missie om cliënten en professionals te helpen uit de dieetcultuur te stappen en Intuïtief Eten in Nederland op de kaart te zetten.

Meer weten?

Wil je graag in contact komen met ons voor een vraag of gewoon een compliment geven stuur dan even een mail via: info@centrumvoorintuitiefeten.nl.

Veelgestelde vragen

We stemmen samen af waar jouw/jullie behoefte ligt. Uit ervaring blijkt dat een dagdeel (4u) tot 1 dag (8u) werkt voor een incompany training. Een presentatie duurt gemiddeld 60-90 minuten. Een presentatie zal altijd een combinatie van theorie met een vertaalslag naar de dagelijkse praktijk zijn.

Dit is geheel afhankelijk van de persoonlijke wensen. Graag in je mail deze items meenemen:

  • locatie
  • aantal deelnemers
  • kennisniveau deelnemers (is er basiskennis van Intuïtief Eten?)
  • keuze voor incompany of presentatie
  • lengte van de sessie (1u, dagdeel etc.)
  • gewenste datum
  • gewenst tijdstip (ochtend/middag)

We hebben diverse docenten die de sessie kunnen faciliteren. Afhankelijk van de beschikbaarheid en invulling wordt een docent voorgesteld.