Het kan gebeuren dat je toch in een ‘dieetval’ verstrikt raakt, ook als je probeert een gezonde relatie met eten, geest en lichaam te ontwikkelen.

Dieetvallen dieetcultuur

Een moment om met zelfcompassie te oefenen

In plaats van boos op jezelf te worden omdat je geen perfecte Intuïtieve Eter bent (die bestaat niet!), kun je beter de kans grijpen om zelfcompassie te oefenen. Denk aan het volgende:

-Je bent niet de enige die dit ervaart – de dieetcultuur is hardnekkig en verraderlijk.

-Een perfecte Intuïtieve Eter bestaat niet.

-Misschien geeft deze kleine misstap je de ervaring om voor eens en voor altijd te weten dat diëten niet werken, hoe mooi de dieetcultuur of de bijbehorende influencers het ook voorspiegelen.

-Welke waardevolle les heb je geleerd door deze ervaring? Als je een ervaring benadert door een lens van zelfcompassie en leren, helpt dat je om het los te laten.

Met dit perspectief veranderen je fouten in ervaringen.

Intuïtief Eten voor elke dag

Deze passage komt uit het boek Intuïtief Eten voor elke dag. Een boek met 365 tips, oefeningen, inspiraties en quotes. Mooi om elke dag een bladzijde uit te lezen en geïnspireerd te raken of te blijven in je reis om weer een Intuïtieve Eter te worden.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten