Het laatste avondmaal, ook wel het afscheidsfeestje voor eten voordat je op dieet gaat. Klinkt dit bekend voor jou?

Het laatste avondmaal

Het pre-dieet ritueel

In de periode voorafgaand aan een dieet zul je producten eten waarvan je het straks niet meer mag hebben. Bijna iedereen die op dieet gaat heeft dit pre-dieet ritueel van afscheid nemen van favoriete etenswaren. Sommigen mensen vertellen zelfs dat het eten van het Laatste Avondmaal een van hun favoriete onderdelen van een dieet is. Het is bijna een voorrecht.

Een gevoel van nood

Het Laatste Avondmaal gaat vaak gepaard met een sterk gevoel van nood, wat zorgt voor een periode van overeten en eetbuien. Je lichaam denkt zolang het nog kan. Elk naderend dieet brengt meer angst voor tekort met zich mee, in de wetenschap dat je niet ‘genoeg’ zult krijgen, of niet wat je wilt. Dit wordt gevolgd door te veel eten, het verliezen van je zelfbeheersing en uiteindelijk het afbrokkelen van je zelfvertrouwen.

Het laatste avondmaal hoeft niet te bestaan

Het laatste avondmaal hoeft er niet te zijn als je jezelf onvoorwaardelijke toestemming geeft om te eten! Dit leer je in de Intuïtief Eten boeken. Wil je graag wat extra hulp? Laat je dan helpen door onze gekwalificeerde diëtisten met een coachingstraject.

Het is tijd om jezelf onvoorwaardelijke toestemming te geven om te eten. Je verdient het!


Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten