Hoe vaak ben je niet op een feest of bij een groep vriend(inn)en en gaat het gesprek over diëten en dik zijn?

Dieet

Het is de normaalste zaak van de wereld

We leven in een maatschappij die geobsedeerd is door zulke gesprekken, wat iemands leeftijd, opleiding of beroep ook is. Het is alomtegenwoordig. In tegenstelling tot een beleefd praatje over het weer zijn deze gesprekken schadelijk, omdat ze gewichtsstigma en schaamte voor het lichaam versterken. Er is dapperheid voor nodig om in zulke situaties voor jezelf op te komen. Het toont dat je iemand bent die weet dat de waarde van een persoon draait om zijn bedoelingen, goedheid voor anderen en sterke normen en waarden, en niet om de maat of vorm van iemands lichaam.

Wat doe je er aan?

Je kunt die gesprekken op vele manieren aangaan, afhankelijk van hoe prettig je je erbij voelt, variërend van gewoon niet meedoen tot jezelf laten gelden of van onderwerp veranderen.Door actie te ondernemen om gesprekken die gaan over dik zijn en diëten te stoppen verhoog je het bewustzijn van diegenen die niet beseffen wat voor schade hun gesprek aanricht. Je kan de wereld een een klein beetje veranderen. Wees er trots op dat je daar deel van uitmaakt!

Oefenen

In het Intuïtief Eten werkboek leer je door middel van oefeningen hoe je kan omgaan met dit soort situaties. Verder bevat het Intuïtief Eten werkboek nog veel meer praktische activiteiten en oefeningen om de tien basisprincipes van Intuïtief Eten in je dagelijks leven te integreren.

Jij maakt deel uit van de verandering!Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten