Het idee om op dieet te gaan kan een euforisch gevoel oproepen. Dit is een van de redenen waarom op dieet gaan zo aantrekkelijk is. 

dieet

Een nieuw lichaam en leven

Mensen vertellen wel eens hoe alleen al het overwegen van een nieuw dieet een adrenalinestoot geeft. Alsof ze een energieboost krijgen door het idee van een nieuw lichaam en een nieuw leven.

Wanhoop

Als het dieet mislukt, maakt de euforie plaats voor wanhoop. Als je op dat punt aanbeland, kun je het gevoel van euforie terughalen door naar de supermarkt te gaan en grote hoeveelheden ‘verboden’ eten te kopen. 

Vicieuze cirkel

En zo gaat het maar door, in een vicieuze cirkel: dieet – compenserend eten, dieet – compenserend eten, enzovoort. Dit kan kortstondig een aangenaam gevoel opleveren, maar tegen welke prijs? Herken jij jezelf hierin en ben jij klaar om deze vicieuze cirkel te doorbreken? Dan is het ​Intuïtief Eten tekstboek​ iets voor jou.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten