Eten kan worden gebruikt als afleiding van ongewenste gevoelens.

Eten als afleiding ongewenste gevoelens

Je mist intuïtieve signalen en je behoeften 

Eten gebruiken als copingmechanisme kan verleidelijk zijn, maar wordt een probleem als het je vermogen om intuïtieve signalen (honger, verzadiging en voldoening) te herkennen blokkeert. Het kan je er ook van weerhouden de bron van de gevoelens te ontdekken en je ware behoeften aan te pakken.

Onderzoek je eetgedrag

Of je nu een tiener bent die voor de tv zit met een pak koekjes om de verveling van huiswerk tegen te gaan of een manager die achter zijn bureau een hele zak pinda’s wegwerkt om niet meer aan een zenuwslopende vergadering te denken. Het is goed om dit soort eetgedrag te onderzoeken.

Af en toe afleiden

Er is niets mis mee om jezelf af en toe van je gevoelens af te leiden. Vierentwintig uur per dag je gevoelens ervaren kan vervelend en overweldigend zijn. Maar als je merkt dat je eten gebruikt als een manier om jezelf regelmatig van je gevoelens af te leiden, kan dit een teken zijn dat je hulp moet gaan zoeken om er op een effectievere manier mee om te gaan. Hierbij kan het Intuïtief Eten tekstboek je bij helpen.

Tip: luister naar deze podcast over eetbuien en emotie eten

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten