Eten betekent meer dan alleen voeding. Het is ook een manier om tot sociale verbinding te komen.

Eten sociale verbinding

Als je lijst van acceptabele voedingsmiddelen korter en korter wordt, heeft dat een negatieve invloed op je eetmomenten met anderen, doordat het je gespannen maakt als er geen ‘veilige’ voedingsmiddelen aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een pizza avond bij vrienden. Als je je lijst van acceptabele voedingsmiddelen langer maakt (door ‘vriendschap met deze producten te sluiten’), is dat de weg naar vrijheid, flexibiliteit en rust.

Oefening

Deze week heb ik een oefening voor je: overdenk het volgende. Welke invloed heeft het niet eten van bepaalde voedingsmiddelen op je relaties? Voel je je bijvoorbeeld minder gemakkelijk bij anderen? Sla je sociale uitnodigingen af omdat je het eten niet ziet zitten?

Stel je voor dat je minder streng zou zijn. Welk voedingsmiddel zou je dan weer in je leven toelaten om zonder spanning te genieten in het bijzijn van anderen? Misschien taart, of een gerecht uit je favoriete restaurant?

Vriendschap sluiten met eten

Het is tijd om vriendschap te sluiten met eten en om weer te gaan genieten van eten met anderen. Wil jij aan de slag met dit onderwerp? Dan is het Intuïtief Eten tekstboek iets voor jou! Ook maakte we een podcast over vriendschap sluiten met eten, samen met gecertificeerd Intuïtief Eten coach Diede.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten