Ellen is een zestienjarige die al sinds haar kindertijd overhoop ligt met haar vader. Ze beschrijft hem als gemeen en verbitterd. Geen wonder dat Ellen eetbuien had: haar obsessie om elke dag grote hoeveelheden snoep te eten was een manier om letterlijk ‘zoetigheid’ in haar leven te brengen. Voor haar waren de snoepjes een tegenwicht voor de bitterheid van de dagelijkse ruzies met haar vader.

Eten als troost

Eten als troost 

Misschien eet jij ook weleens als troost? Natuurlijk is het aantrekkelijker om naar de keuken te gaan voor koekjes en thee dan op de bank te zitten en onprettige gevoelens te ervaren. Dit geldt vooral als die koekjes en thee je herinneren aan een fijne tijd, toen het leven minder ingewikkeld leek.

Doorbreek dit patroon

Door eten als troost te gebruiken kan het contact met innerlijke signalen verloren gaan. Eten kan ook andere symbolische betekenissen hebben die samenhangen met troost. Het Intuïtief Eten tekstboek kan je helpen bij het ontdekken of je eten gebruikt als troost, en helpt je om dit patroon te doorbreken.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten