Het is belangrijk om je emoties niet opzij te schuiven. Het is prima om jezelf tijdelijk even af te leiden, maar uiteindelijk moet je je emoties ervaren.

Emoties

Kracht 

Het kan heel veel kracht geven om je over te geven aan de lichamelijke sensaties van emoties, zonder dat je je laat meeslepen door het verhaal erachter of de oorzaak. Het voelt misschien niet zo, maar emoties zijn tijdelijk.Hoe meer je een emotie probeert te onderdrukken, hoe langer die blijft hangen en je misschien wel overweldigt. Sta jezelf toe mens te zijn en geef je over aan moeilijke emoties.

Oefening

Ik heb een oefening voor je Herinner je een moment waarop je een sterke emotie voelde die uiteindelijk overging. (Als deze overdenking een te grote trigger vormt voor je, staat het je vrij om een andere te kiezen.) Misschien was het toen je huilde tijdens een begrafenis of intens teleurgesteld was na een afwijzing.Als je die situatie helder hebt, richt je aandacht dan op het gevoel dat je weet dat je moeilijke emoties aankunt.

Leg je hand op je hart of geef jezelf een vlinderknuffel, en herhaal drie keer langzaam: “Ik kan me overgeven aan moeilijke emoties”

Meer van zulke oefeningen?

Deze oefening komt uit het boek ‘Intuïtief Eten voor elke dag’. Een boek met 365 tips, inspiraties en quotes. Mooi om elke dag een bladzijde uit te lezen en geïnspireerd te raken of te blijven in je reis om weer een Intuïtieve Eter te worden.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten