Waar komen jouw eetregels vandaan?

Groei je op met de Eetpolitie

Groei je toevallig op in een gezin dat behoorlijk gefocust is op lichaamsgewicht en allerlei eetproblemen heeft, dan kan het gebeuren dat je al op jonge leeftijd bekend raakt met de stem van de Eetpolitie. Misschien hebben ze je verteld dat je moet minderen met eten of dat bepaalde voedingsmiddelen absoluut verboden zijn. Voordat je het weet, neem je die eetregels over en creëer je je eigen interne Eetpolitie.

De Eetpolitie buiten het gezin

Als je het geluk hebt om op te groeien in een gezin dat zich niet bemoeit met wat je eet, zonder oordeel over je eetgedrag en lichaam, kun je de Eetpolitie misschien pas tegenkomen op school of wanneer je als tiener op social media rondhangt en naar gesprekken van je vrienden luistert.

Wegsturen van de Eetpolitie

Om de Eetpolitie weg te sturen, is het belangrijk om eens te kijken naar de oorsprong van je eetregels. Ze hebben zich waarschijnlijk opgestapeld gedurende je hele leven. Denk eens na over waar jouw eetregels vandaan komen. Deze oefening komt uit het Intuïtief Eten werkboek. In dit werkboek ga je je eetregels onderzoeken, bekijken welke invloed ze op je hebben en afscheid nemen van je eetregels! 

Wil je graag wat meer hulp bij het wegsturen van de eetpolitie? Laat je dan helpen door onze gekwalificeerde diëtisten met een coachingstrajectTwijfel je het coachingstraject iets voor jou is en ben je benieuwd wat je zou kunnen verwachten? Luister dan naar deze podcast met Intuïtief Eten coach Diede.

Het is tijd om de Eetpolitie weg te sturen en weer te gaan genieten van eten en je leven.Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten