Ken je dat? Die stemmetjes en gedachten in je hoofd die constant commentaar leveren op je eetgedrag…

Intuïtief Eten

De Eetpolitie

Het is alsof er een hele politiemacht in je hoofd zit, die je vertelt dat je “goed” bezig bent als je zo min mogelijk calorieën eet, en je “slecht” noemt wanneer je geniet van een stukje chocolade. We noemen dit de Eetpolitie. Hij handhaaft de onredelijke regels die de dieetcultuur ons oplegt, en het hoofdkwartier bevindt zich diep in onze eigen gedachten. Met een megafoon schallen ze negatieve opmerkingen en beschuldigingen die ons een schuldgevoel bezorgen.

Weg met de Eetpolitie: Een stap naar Intuïtief Eten

De stemmen en gedachten van de Eetpolitie komen dagelijks opdagen om onze eetbeslissingen te beïnvloeden. Het is moeilijk om eten als iets normaals en plezierigs te zien wanneer de Eetpolitie aan de macht is. Daarom is het wegsturen van de Eetpolitie een cruciale stap om weer een Intuïtieve Eter te worden. Laten we vandaag daarmee beginnen!

Het eerste stapje naar verandering

Om de Eetpolitie weg te sturen, moeten we ons eerst bewust worden van onze gedachten, zonder er direct een oordeel over te vellen. Neem even de tijd om op te schrijven welke gedachten en stemmen jij in je hoofd hebt over eten. Misschien denk je wel dat vetten je dik maken, of dat je geen koolhydraten en suikers mag eten. Schrijf het op en breng het in kaart.

Deze oefening komt uit het Intuïtief Eten werkboek. In dit werkboek ga je je eetregels onderzoeken, bekijken welke invloed ze op je hebben en afscheid nemen van je eetregels! Nog een tip: Luister eens naar deze podcast over het wegsturen van de eetpolitie.

 Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten