Als je spanning en schuldgevoel toevoegt aan je maaltijd, is dat een van de snelste manieren om geen vreugde en plezier meer te beleven aan eten.

Intuïtief Eten

Sensatie 

De aanwezigheid van spanning en schuldgevoelens is begrijpelijk. Je ziet overal paniekzaaiende documentaires en (kranten)koppen over voeding en gezondheid. “melk de witte sloper” en “rood vlees is net zo dodelijk als roken”

Het gebrek aan nuance

De media erkennen de complexiteit en nuances van de voedingsleer niet, laat staan dat ze er dieper op ingaan. In plaats daarvan overschaduwen selectief uitgekozen statistieken en onderzoeken hun genuanceerde tegenhangers. Hieronder staan drie vragen die je jezelf kunt stellen als je beweringen op het gebied van voeding probeert te evalueren:

-Is dat echt waar, en hoe weet je dat?

-Wie zegt het, en wat is de bron?

-Wat is het tegenargument?

Geloof mij. Eén dag, één maaltijd of één snack zal je gezondheid niet verbeteren of schaden!

Loslaten van spanning voor meer plezier

Ik heb een kleine opdracht voor je. Welke spanning moet je loslaten om weer van je maaltijd te kunnen genieten?

Wil jij spanning en schuldgevoelens rondom eten loslaten en weer genieten van eten en je leven? Ga dan aan de slag met de Intuïtief Eten boeken.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten