Of je nou bewust aan het diëten bent of niet, elke vorm van diëten zal tot problemen leiden. De zinloosheid van diëten leg ik je uit aan de hand van het diëtersdilemmamodel uit de Intuïtief Eten boeken. 

Dieet

Het diëtersdilemma wordt veroorzaakt door je verlangen om slanker te zijn, dat wordt ingegeven door de dieetcultuur en leidt tot diëten. Daar ontvouwt het dilemma zich. Diëten verhoogt je verlangen naar eten. Vervolgens geef je toe aan de craving, eet je te veel en krijg je je verloren gewicht terug. Je bent weer terug bij af, op je oorspronkelijke gewicht of zelfs zwaarder. Weer opnieuw ontstaat je wens om slanker te worden… En dus start je een nieuw dieet.

Doorbreek het diëtersdilemmamodel

Wil jij het diëtersdilemma doorbreken? Stop dan met diëten. Daar kunnen de Intuïtief Eten boeken je bij helpen. Ben jij geen grote lezer? Dan kan het basisboek over Intuïtief Eten overweldigend zijn. Intuïtief Eten voor elke dag knipt de informatie op in kleine behapbare stukken, je kunt elke dag een bladzijde lezen.Je kunt het diëtersdilemma ook doorbreken met behulp van een coachingstraject met een gecertificeerde Intuïtief Eten diëtist. Wil je kijken of het coachingstraject iets voor jou is? Luister dan eens naar deze podcast.

Professionals

Ben jij een professional en wil je je cliënten helpen met het doorbreken van het diëtersdilemma? Dan is de masterclass Intuïtief Eten Fundamentals echt wat voor jou! 

Het is tijd om weer te gaan genieten van eten en je leven! Stop met het investeren in de dieetindustrie en start met investeren in jezelf! 

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten