~De dieetbril op vs de dieetbril af~

dieetbril

Wat is de dieetbril 

Vandaag wil ik inzichtelijk maken wat het nou ongeveer voor je betekent als je de dieetbril op hebt of af hebt zet. De dieetbril is eigenlijk de dieetcultuur als een soort bril. Je kijkt als het ware door een gekleurde bril naar beauty, gezondheid, en je eigen lichaam. Dit heeft invloed op je keuzes en zorgt voor een gekleurd beeld en oordeel over jezelf en anderen.

Voorbeeld

Even een voorbeeld van de dieetbril op vs de dieetbril af wat betreft eetkeuzes. Bij de dieetbril af eet je wanneer je honger hebt en luister je naar de behoeften van je lichaam. Als je de dieetbril op het vraag je jezelf bijvoorbeeld af, verdien ik dit, mag ik dit eten en is het gezond? Herken jij in de onderstaande afbeelding punten waarin je de dieetbril op hebt? Dat maakt niet uit.

Niet zo gemakkelijk als een echte bril 

Helaas is de dieetbril afzetten niet net zo makkelijk gaat als het afzetten van een echte bril. De dieetbril afzetten heeft tijd nodig. Geef jezelf die tijd en ruimte! De Intuïtief Eten boeken gaan je helpen om de dieetbril af te zetten en af te houden. Wij als professionals helpen je daar ook graag bij met een coachingstraject.

Nog een tip. Luister eens naar onze podcast show over het loskomen van de dieetcultuur en het herstellen van jouw relatie met eten en je lichaam.

 

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten