Zelfpraat – De eetpolitie is een bekende stem die in jouw hoofd kan zitten. Maar er zijn nog veel meer stemmen en sommige kunnen je helpen! Ben je bekend met de stem van de verzorger?

dieetcultuur

Een liefdevolle innerlijke stem

De stem van de Verzorger is zo meelevend en vriendelijk als een liefhebbende beste vriend. Hij kalmeert je en overtuigt je ervan dat alles goed zal komen. Geen gescheld of druk van zijn kant. Hij is niet kritisch of veroordelend. In plaats daarvan is hij (of kan hij worden) de boodschapper van positieve gedachten.

Hier zijn een paar voorbeelden van berichten van de Verzorger

  • Het is helemaal prima om koekjes te eten. Dat is normaal
  • Ik doe het goed deze week. Ik heb maar een paar keer mijn hongersignalen genegeerd.
  • Ik kom elke dag een stapje dichter bij mezelf.

Voorbeeld 

Noa is een moeder die altijd precies weet wat ze tegen haar kinderen moet zeggen om ze een veilig gevoel te geven. Maar jarenlang lukte het haar niet om aardig tegen zichzelf te zijn over haar lichaam. Herken jij jezelf hier? Luister dan eens naar deze podcast over lichaamsacceptatie.

De strijd met de Eetpolitie: Oordelen en strengheid

De stem van de Eetpolitie strafte Noa hard tijdens al haar diëten. Deze krachtige stem, gevormd door diëten en dieetcultuur, oordeelde streng over haar eetgedrag. Tijdens haar Intuïtief Eten-traject leerde Noa de boodschappen van de Eetpolitie tegenspreken met de ondersteunende boodschappen van de verzorger. Ze hoorde zichzelf praten tegen haar gezin en besefte dat ze dezelfde stem nodig had om zichzelf te troosten.

De Verzorger als steun 

Noa leerde de obstakels op haar pad te begrijpen en zichzelf geduldig gerust te stellen dat ze midden in een proces zat. Als ze moeite had om haar honger te respecteren, vroeg ze zichzelf vriendelijk wat haar dwarszat en wat ze echt nodig had in plaats van eten. Wanneer ze merkte dat ze verlangde naar voedsel dat ze tijdens een van haar vele diëten niet mocht hebben, gaf de verzorger haar toestemming om ervan te genieten.

De kracht van de Verzorger in het proces van Intuïtief Eten

Hoe helpt de Verzorger? Wanneer je in contact komt met de verzorger in je hoofd, heb je een van de belangrijkste hulpmiddelen om een Intuïtieve Eter te worden. De Verzorger zal er altijd voor je zijn, je helpen opkomen tegen de Eetpolitie en je volledig ondersteunen tijdens dit proces.

Terug in contact komen met de Verzorger

Kom weer in contact met de verzorger in je hoofd, door middel van de Intuïtief Eten boeken. Wil je hier graag wat meer hulp bij? Dan kan je ook kiezen voor een coachingstraject. We staan voor je klaar! Nog een tip: luister eens naar deze podcast over het wegsturen van de eetpolitie.

Het is tijd om weer te gaan genieten van eten en je leven! Stop met het investeren in de dieetindustrie en start met investeren in jezelf!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten