Het is geweldig dat je mijn Intuïtief Eten blogs leest. Ik hoop echt dat je er iets aan hebt en dat het een aanvulling is op je reis naar een Intuïtieve Eter!

diëten

Overgang naar Intuïtief Eten: Een Nieuwe Reis

Misschien ben je al begonnen met Intuïtief Eten en heb je afscheid genomen van diëten. Hoe is dat voor je? En mis je soms de spanning van een nieuw dieet?

Emoties bij het Loslaten van Diëten

Soms kun je je wat verloren en verdrietig voelen wanneer je besluit om de dieetcultuur achter je te laten. Het is heel normaal en het is belangrijk om jezelf toe te staan deze emoties te ervaren. Misschien verlang je naar de spanning en hoop die je voelt als je met een nieuw, geweldig dieet of verandering van ‘levensstijl’ begint.

Je weet beter

Het kan hierbij helpen om te bedenken dat je lichaam slim is. Je geest is slim. Je ervaringen hebben je geleerd dat diëten gewoon niet helpen. Ze zijn op de lange termijn niet vol te houden. Onderzoek toont zelfs aan dat de meeste mensen het gewicht dat ze hebben verloren, weer aankomen, en in sommige gevallen zelfs meer dan dat! Natuurlijk is er niets mis met wat aankomen in gewicht, maar het is wel ironisch dat het tegenovergestelde gebeurt van wat mensen willen bereiken wanneer ze aan een dieet beginnen.

De prijs van diëten 

Het is normaal om verleid te worden door de aantrekkingskracht van de dieetcultuur, maar de prijs die we ervoor betalen is gewoon te hoog. Wees lief voor jezelf en luister naar je lichaam. Ben jij klaar om de dieetcultuur de rug toe te keren? Begin dan aan de Intuïtief Eten tekstboek.

Al een stap verder? 

Heb jij de dieetcultuur al achter je gelaten, maar wil je graag wat meer ondersteuning in je reis naar een Intuïtieve Eter? Dan kan het boek Intuïtief Eten voor elke dag een mooi cadeautje voor jezelf zijn. 

Tip: Luister mijn podcast over de dieetcultuur.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten