Intuïtief Eten draait om een positieve mindset en een dankbare benadering. Het is een veranderingsproces dat je in je eigen tempo doorloopt. In tegenstelling tot de zwart-witvisie en lineaire benadering van het leven door de dieetbril, omarmt Intuïtief Eten de ups en downs die bij elk levensdoel horen.

Intuïtief Eten

Ruimte voor zijwegen

Het leven is geen rechte lijn zonder ruimte voor zijwegen. Als je vasthoudt aan een starre denkwijze, brengt elke onvermijdelijke afslag gevoelens van chaos met zich mee. Mensen die vastzitten in het dieetdenken spreken zichzelf negatief toe wanneer ze van de vastgestelde koers afwijken. Dit negatieve denken heeft invloed op hun mentale gezondheid.

Leerervaringen

Intuïtief Eten omarmt compassie in het traject naar een gezonde relatie met voeding. Stel je Intuïtief Eten voor als een helende spiraal. Elke lus vertegenwoordigt een moment waarop je teruggrijpt naar oude gewoontes, maar biedt tegelijkertijd ruimte voor reflectie – een tijd om overtuigingen, selfcare en negatieve gesprekken met jezelf te onderzoeken. Deze lussen kunnen door sommigen als een “terugval” worden gezien, maar voor beginnende Intuïtieve Eters zijn het waardevolle leermomenten. Laat je motto zijn: “Ik kies voor nieuwsgierigheid, niet voor oordelen!”

Aan de Slag

Ben je klaar om aan de slag te gaan met Intuïtief Eten? Dan zijn de boeken over Intuïtief Eten iets voor jou!

Het is tijd om weer te gaan genieten van eten en je leven! Stop met het investeren in de dieetindustrie en start met investeren in jezelf!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten