Deze Intuïtief Eten-techniek komt goed van pas wanneer het leven wat chaotisch, druk en stressvol is.

Voldoening verzadiging

Verbinding met jezelf 

Het is het beste als je je maaltijden zonder afleiding kunt eten, maar dat is niet altijd haalbaar. Met deze makkelijke oefening hoef je je verbinding met jezelf niet helemaal aan de kant te schuiven. In plaats daarvan richt je je aandacht op slechts drie happen tijdens een maaltijd of tussendoortje. Het is belangrijk om te bedenken dat dit slechts een oefening is, geen nieuwe eetregel!

Oefening

Deze week: kies één dagelijkse maaltijd of tussendoortje om ‘de Drie Happen Controle’ te oefenen:

  • Eerste hap: net voordat je je eerste hap eten neemt, bevraag je je lichaam. Hoe voelt je honger? Prettig, onprettig, neutraal?
  • Halverwege hap: halverwege je maaltijd pauzeer je even voor de tweede hap met aandacht en merk je op: Wordt je honger al minder? Voel je opkomende verzadiging?
  • Laatste hap: zoek als je klaar bent met je laatste hap verbinding met je mate van verzadiging. Voelt dat prettig, onprettig of neutraal?

Intuïtief Eten voor elke dag

Deze passage komt uit het boek Intuïtief Eten voor elke dag. Een boek met 365 tips, oefeningen, inspiraties en quotes. Mooi om elke dag een bladzijde uit te lezen en geïnspireerd te raken of te blijven in je reis om weer een Intuïtieve Eter te worden. Nog een tip: luisteren eens naar deze podcast afleveringen over honger en verzadiging.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten