Mensen zijn vaak bang dat het loslaten van de dieetcultuur betekent dat ze hun gezondheid ook loslaten. 

Dieetbril dieetcultuur gezondheid

De gevolgen van gewichtsverlies najagen

Het tegenovergestelde is juist waar! Het nastreven van gewichtsverlies leidt tot ongezonde resultaten zoals jojoën, eetbuien, gewichtsstigma, ontevredenheid met het lichaam en verhoogd risico op eetstoornissen. Zulke schadelijke gevolgen treden ook vaak op in de context van streng ‘gezond’ eten. Vergeet niet dat je mentale gezondheid een belangrijk onderdeel is van je algemene gezondheid. Piekeren over alles wat je eet, voedt je lichaam en geest niet. 

Gewicht is geen gedrag

Er is niets mis met je goed willen voelen. Het is mogelijk om gezond gedrag na te streven dat je op de lange termijn vol kunt houden, zoals voldoende slapen, bewegen en het creëren van zinvolle relaties. Als je de zoektocht naar – of in sommige gevallen een obsessie voor – het zoveelste dieet of voedingsplan loslaat, heb je meer tijd voor andere bezigheden die goed zijn voor je gezondheid. Denk eraan: gewicht is geen gedrag. 

Aan de slag

Wil jij aan de slag met Intuïtief Eten? Dan is het lezen van het ​Intuïtief Eten tekstboek​ een mooi begin. Als je graag wat meer hulp wil, kun je eens kijken naar de ​coaching​. We helpen je graag!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten