Geef je mensen een compliment als ze zijn afgevallen? 

Afvallen

Vooroordeel tegen dikke mensen

Vetfobie is een vooroordeel tegen dikke mensen. Helaas is het een culturele norm geworden om dikke mensen te stigmatiseren, te pesten en oneerlijk te behandelen. Dit speelt ook voor dunne mensen, omdat ook zij bang kunnen zijn om dik te worden.

Bewustwording

Laten we hier eens bij stilstaan: Ongeacht je eigen maat, betrap jij jezelf er weleens op dat je oordeelt over of neerkijkt op iemand die dik is? Dat is een vorm van vetfobie. Geef je mensen een compliment als ze zijn afgevallen? Het geven van zulke complimenten kan ook worden beschouwd als een vorm van vetfobie, omdat je hiermee het lichaam van de ander beoordeelt en suggereert dat bepaalde maten beter zijn dan andere.

Respect voor elk lichaam

Over het algemeen geldt: hoe sterker het stigma rondom gewicht, hoe groter de negatieve impact op de gezondheid. Afvallen maakt geen einde aan gewichtsstigma’s, het versterkt ze alleen maar! Iedereen, elk lichaam, ongeacht de maat, verdient waardigheid en respect!

Ga aan de slag met Intuïtief Eten

In het Intuïtief Eten tekstboek wordt er ook ingegaan op gewichtsstigma’s, vetfobie en de gevolgen daarvan. Daarnaast gaan we aan de slag met het respecteren van je lichaam, zodat je je beter kunt voelen over jezelf. Daarnaast maakte we ook een podcast over vetfobie en gewichtsstigma!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten