Je menselijkheid is kostbaar en moet beschermd worden tegen vetfobie. 

Een mentale firewall tegen vetfobie

Vetfobie is een vooroordeel tegen dikke mensen. Je komt het tegen in de media, gesprekken, scholen , gezondheidszorg en social media. Net zoals firewalls computers en websites beschermen tegen virussen, hebben wij ook een intern systeem nodig om ons te wapenen tegen vetfobie. 

Kies jouw Mantra’s tegen vetfobie

Welke van deze onderstaande mantra’s en handelingen passen bij je? Kies er een paar uit als je innerlijke firewall: 

  • Mijn zelfbeeld is niet afhankelijk van mijn uiterlijk of de omvang van mijn lichaam. 
  • Ik kan de gezondheid, fitheid, waarden of het karakter van iemand niet bepalen aan de hand van de omvang van het lichaam.
  • Ik wijs alle boodschappen af die foto’s laten zien van voor en na, een vorm van lichaams hiërarchie en oordelen.
  • Vetfobie heeft zijn wortels in racisme. Ik stem niet in met dat systeem van onderdrukking. (Dat schadelijke systeem moet verdwijnen, maar het is zinvol om je er wel tegen te wapenen.) 
  • Met me te veel bezighouden met mijn uiterlijk, bereik ik alleen maar dat ik ongelukkig word. 
  • Ik wijs alle berichten af op social media die lichamen tot een object maken en ontvolg de accounts die dit doen. 

Aan de slag met Intuïtief Eten

Deze passage komt uit het boek ​Intuïtief Eten voor elke dag​. Een ​boek​ met 365 tips, oefeningen, inspiraties en quotes. Mooi om elke dag een bladzijde uit te lezen en geïnspireerd te raken of te blijven in je reis om weer een Intuïtieve Eter te worden. Je kunt ook eens luisteren naar deze ​podcast​ over vetfobie. 

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten