Heb je jezelf ooit iets lekkers beloofd als je klaar bent met het schrijven van een opdracht of met het huishouden? Zo ja, dan weet je wat belonend eten is.

Eten als beloning

Eten als beloning

Het is niet ongebruikelijk om eten te gebruiken als motivatie om ongewenste taken uit te voeren. Bijvoorbeeld:

  • Kinderen worden beloond met snoep of ijs als ze zich goed gedragen in een winkel, bij de dokter, bij een oppas, enzovoort.
  • Mensen belonen zichzelf als ze hard werken: op het werk, thuis of op school . Bijvoorbeeld met een gevulde koek of een gebakje.

De valkuil van eten als beloning

Het gebruik van eten als beloning kan zichzelf in stand houden, omdat er altijd taken en uitdagingen zijn die draaglijker kunnen worden gemaakt met een eetbaar cadeautje aan het eind. Je kunt altijd eten wat je lekker vindt. Je hoeft het niet te laten afhangen van het volbrengen van een taak.

Wordt een Intuïtieve Eter

Wil jij werken aan dit onderwerp en nog veel meer onderwerpen om een gezonde relatie met eten te ontwikkelen? Bekijk dan eens de Intuïtief Eten boeken.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten