Je zelfbeeld laten afhangen van hoe je lichaam eruitziet, leidt tot een scala aan problemen, waaronder ongelukkig zijn, ontevreden zijn met je lichaam en soms zelfs zelfhaat.

Lichaamsacceptatie

De prachtige capaciteiten van je lichaam

Je kunt ontsnappen uit dit dilemma door je bijvoorbeeld je focus te verleggen naar de geweldige dingen die je lichaam kan, van zintuiglijke ervaringen tot het creëren van verbinding met anderen. 

Een lijst van wat je Lichaam allemaal kan

Ik heb alvast een lijstje voor je gemaakt, waarin ik opgenomen heb wat je lichaam (waarschijnlijk) allemaal kan. Je kan de lijst zelf aanvullen en denk ook eens na over hoe belangrijk sommige van deze functies zijn (voor jou).

Gevoel 

-Emoties voelen

-Genot ervaren 

-Smaak 

 

Selfcare

-Koken 

-Voor jezelf zorgen

-Eten

 

Beweging 

-Lopen 

-Balans 

-Lenigheid 

 

Verbinding maken met anderen 

-Knuffelen 

-Praten

-Iemands hand vasthouden 

Wat betekenen deze functies voor jou?

Aan de slag met lichaamsacceptatie en zelfcompassie?

Het Intuïtief Eten tekstboek  kan je verder helpen om te werken aan lichaamsacceptatie en zelfcompassie. Ook maakte we een podcast over lichaamsacceptatie. Onze podcast kan een mooie aanvulling zijn op je reis naar een Intuïtieve Eter!

Leg je focus op de dingen die je lichaam kan. Het gaat je helpen om een Intuïtieve Eter te worden!

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten