Als je een Intuïtieve Eter wilt worden, is het belangrijk om te luisteren naar de signalen in je lichaam die je eetbeslissingen sturen.

Dieetapps

Het probleem met dieetapps

Het overlaten van je eetbeslissingen aan een app of tracker verbreekt de connectie met je lichaam en zorgt voor twijfel. Apps weten niets over de behoeften, voorkeuren en hongergevoelens van je lichaam.

Een stap naar vrijheid

Onderzoek suggereert dat deze apps verband houden met het ontwikkelen en in stand houden van gedrag dat kan leiden tot eetstoornissen. Hoe zou het voelen om jezelf de vrijheid te geven om voedings- en fitnessapps te verwijderen? Als dat een grote stap lijkt, neem dan even de tijd (met een open mind) om te observeren hoe je je voelt bij het gebruik van deze apps.

Word een Intuïtieve Eter

Deze passage komt uit het boek ‘Intuïtief Eten voor elke dag’, een boek vol met 365 tips, oefeningen, inspiratie en quotes. Het is heerlijk om elke dag een pagina te lezen en geïnspireerd te worden tijdens je reis om weer een Intuïtieve Eter te worden.

 

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten