Misschien is diëten voor jou een manier om met het leven om te gaan, om de tijd te doden, om een gevoel van controle te krijgen. 

Dieet

Wanneer was jij aan het diëten? 

Denk aan de momenten in je leven waarop je met een dieet of voedingsschema bent begonnen. Hoe vaak vielen jouw diëten samen met moeilijke periodes of grote veranderingen in je leven? Het is niet ongebruikelijk om een dieet te beginnen tijdens een van de volgende levensveranderende ervaringen: de overgang van kindertijd naar puberteit , uit huis gaan, trouwen, een nieuwe baan of relatieproblemen. Hoewel het diëten zinloos was, gaf het een kick en bood het hoop; de kick van snel gewichtsverlies en het plezier van de getallen op de weegschaal te zien dalen. De hoop dat dit ‘het’ zou zijn. 

Het is als een nieuw kapsel

Het is vergelijkbaar met naar de kapper gaan voor een nieuw kapsel met de verwachting dat het jezelf, en je leven, zal veranderen. Maar als je afscheid neemt van de spanning en sensatie van diëten, laat je ook de bijbehorende valse hoop en teleurstellingen los.

De dieetband 

Als je afscheid neemt van diëten kan er een sociaal element zijn dat je kunt gaan missen: de zogenoemde dieetband. Als je eenmaal stopt met diëten, zal het je misschien verbazen hoe vaak diëten het onderwerp van gesprek is op feestjes, met vrienden, op het werk. Het is net als een film die je gezien moet hebben, waar iedereen het over heeft; alleen heb jij hem niet gezien en ben je ook niet van plan om hem te gaan kijken. Je voelt je misschien een beetje buitengesloten en alleen. Als je eenmaal een Intuïtieve Eter bent zul je blij zijn met de keuze die je hebt gemaakt. 

Diëten zullen altijd blijven bestaan 

Je moet maar zo denken. Zolang er geld te verdienen valt, zullen er nieuwe trucs of diëten worden bedacht om snel af te vallen. Zo was er een keer een fabrikant van een product genaamd Sleepers Dieter, die beweerde dat het mensen zou helpen af te vallen in hun slaap. 

Afscheid nemen 

Ben jij klaar om afscheid te nemen van diëten die je valse hoop geven om snel, makkelijk en blijvend af te vallen? Het Intuïtief Eten tekstboek kan je daarbij helpen.  Vind je het erg lastig om afscheid te nemen van diëten? Laat je dan helpen door onze gekwalificeerde diëtisten met een coachingstraject. We staan voor je klaar! Tegen de tijd dat jij het boek uit hebt of begonnen bent met het coachingstraject, weet je dat ook jij een Intuïtieve Eter kunt worden en de zinloosheid van diëten kan stoppen. 

Het is tijd om weer te gaan genieten van eten en je leven! Stop met het investeren in de dieetindustrie en start met investeren in jezelf! Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten